Независимо от високото ниво на ваксиниране ситуацията с в Израел

...
Независимо от високото ниво на ваксиниране ситуацията с в Израел
Коментари Харесай

Handelsblatt: Предупредителен сигнал за другите - шампионът по ваксиниране Израел е пред нов локдаун

Независимо от високото равнище на имунизиране обстановката с в Израел се утежнява, а държавното управление преглежда опцията за въвеждането на нов локдаун, написа немското издание Handelsblatt.

До наскоро целият свят изумено гледаше на Израел, написа журналистът Пиер Хойман. Държавата изглеждаше извънредно далновидна, освен поръчвайки задоволителен брой ваксини, само че и предприемайки старания в логистиката, с цел да организира имунизиране на популацията по-бързо, в сравнение с в която и да е друга страна.
 Коронавирусът в България: Спад в броя на новите случаи, само че при доста по-малко проби Коронавирусът в България: Спад в броя на новите случаи, само че при доста по-малко проби
Броят на новите случаи на коронавирус намаля и като безусловно число, и като % на дневна база. 623 са новооткритите...

През април Израел стана първата страна, която изцяло възвърне стопанската система си. Беше анулирано наложителното носене на маски, отвориха киносалоните и театрите, басейните и фитнес-центровете. Ако бързата победа над ковид изглеждаше бърза, то тя беше допустима само в Израел.

Сега, шест месеца по-късно разочарованието пораства. Вече няколко седмици броят на инфектираните стремглаво нараства. Правителството разгласява мрачни сюжети, че броят на пациентите, приети в болница с ще се удвоява всеки 10 дни. За 4 седмици техният брой може доближи 4,8 хиляди души, като при половината от тях се чака тежко протичане на болестта, написа още журналистът.

За да се спре разпространяването на вируса държавното управление вкара ограничавания. То стартира огромна PR акция, призовавайки всички хора над 60 години, които са имунизирани с две дози, да слагат трета.

Правителството популяризира потреблението на така наречен " зелен паспорт " във всички сфери на публичния живот. За частните мероприятия още веднъж работят ограничавания за оптимален брой хора. Като финален вид за задържане на пандемията държавното управление приказва за нов , по този начин то желае да убеди тези, които досега са отказали да се имунизират.

Новият локдаун се чака през септември, тогава фамилиите по традиция се събират дружно. Ограниченията по време на празниците освен може да раздерат веригата на заразяване, само че и да лимитират негативните последствия за стопанската система, считат от министерството на финансите на Израел.
 Пандемията сътвори антиправителствени настроения в международен мащаб Пандемията сътвори антиправителствени настроения в международен мащаб
На фона на все по-разделени народи ново изследване открива, че COVID-19 утежнява неприятната политическа обстановка още повече. Изследователи,...

Тъй като досега изцяло са над 58% от 9,4 млн. души тези, които са отказали имунизиране, считат, че са били прави на фона на растежа на новозаразените. На 14 август бяха регистрирани съвсем над 6 хиляди нови случаи. Проведено в Израел проучване удостоверява, е имунитетът след имунизиране е обезпечен едвам няколко месеца, само че имунизирането не е неефикасно, твърдят специалистите.

По данни на здравното министерство в Израел, що се отнася до имунизацията на Biontech/ то успеваемостта й за попречване на хоспитализации и тежки признаци остава 88-91%, без значение от нападателния " делта вид ". Но отбраната от заразяване и леки признаци се е намалила до 40%.

" Все отново имунизираните са предпазени 5-10 пъти повече, в сравнение с неимунизираните ", твърди Надав Давидович, който оглавява Института по превантивна медицина към университета Бен-Гурион. Сред получилите две дози ваксина против ковид, рискът от развиване на тежка форма на болестта е доста по-ниска, в сравнение с измежду неимунизираните. Сред лицата над 60 години, които не са имунизирани министерството на опазването на здравето е записало тежко протичане на заболяването у 85 души на 100 хиляди пациенти. В същата възрастова група лекарите оповестяват за 16 тежки случая измежду изцяло имунизирани.

От 12 юли в Израел към този момент се организира наново имунизиране за хората със мощно отслабена имунна система. По данни на експерти от здравната организация " Клалит " слагането на трета доза ваксина против ковид на такива пациенти доста покачва способността на организма им да създава антитела.

Вътрешна информация на министерството на опазването на здравето демонстрира, че 14 души са се заразили с ковид седмица след третата доза. Ако тези числа се потвърдят, те могат да засилят подозренията в успеваемостта на реваксинирането. Израел е първата страна, която стартира да слага бустерни (трети) дози, прецизира Handelsblatt.
 От сряда Израел влиза в алената Коронавирус зона От сряда Израел влиза в алената Коронавирус зона
Считано от сряда, 18 август, Република Малта, Княжество Монако и Княжество Андора излизат от алената зона и попадат в листата на държ...

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР