Независимо от цената този парламент трябва да направи правителство, заяви

...
Независимо от цената този парламент трябва да направи правителство, заяви
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Аз ще бъда депутат и ще водя лично преговорите за редовен кабинет

Независимо от цената този парламент би трябвало да направи държавно управление, съобщи на конференция водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той уточни, че най-логичната коалиция би била сред първата и втората политически сили.
Аз ще бъда народен представител и ще повеждам персонално договарянията за постоянен кабинет. Основните цели ще бъдат Еврозоната, Шенген, поддръжката за Украйна и НАТО, само че и преодоляване на рецесията с бюджетния недостиг, уточни водачът на ГЕРБ. Бойко Борисов уточни, че няма да поддържа импийчмънт на Румен Радев.
Лидерът на ГЕРБ уточни, че ще поканят всички партии за диалози. Без постоянно държавно управление ГЕРБ няма да поддържа приемането на бюджета, споделям го ясно, предизвести Бойко Борисов. Той напомни, че е заречен при постоянно държавно управление да има промени и бюджет. Казвам го за финален път без постоянно държавно управление напук няма да има нито бюджет, нито промени, сподели водачът на ГЕРБ.
Той разяснява и резултата на „ Възраждане ” на предварителния парламентарен избор. „ Никой няма право да подценява „ Възраждане ” и да омаловажава триумфа им ”, сподели експремиерът.
" Обръщам се първо към водачите на партиите. По време на акция, се чертаят разграничителни линии, тъй като другояче ще има единствено една партия, всички ще са идентични.
Но след изборите, във всички демократични страни, в случай че не стига на една партия да събере 121, се вършат обединения. Нашите естествени сътрудници са партиите в зоната на тези, които поддържат Украйна, поддържат влизането ни в Шенген и процеса, който ние оставихме малко незавършен, тъй като ни изтече мандата, и България влезе в чакалнята на еврозоната, в този момент можем умерено да го създадем.
Затова ние ще поканим, и това е решение на ИК на партията и съдружния ни сътрудник Съюз на демократичните сили, безусловно всички партии, които гласоподавателите са изпратили в Народното събрание. Най-стабилно ръководство би имало с коалиция сред огромните партии ", уточни Бойко Борисов.
От партия ГЕРБ дават конференция с първи формален коментар след изборите на 2 април.
Коалиция ГЕРБ-СДС завоюва извършените в неделя парламентарни избори с 26,49% от упражнилите правото си на глас.
При 100% обработени протоколи в ЦИК обединението ГЕРБ-СДС завоюва изборите за Народно заседание. С близо 2 на 100 след тях остана втората мощ - ПП-ДБ. Третото място е за " Възраждане ", които водят с по-малко от % разлика пред Движение за права и свободи. Пета е Българска социалистическа партия, " ИТН " също влизат в състава на Народното събрание с 4.11%.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР