Независимо от публикацията на американския президент Доналд Тръмп в Туитър,

...
Независимо от публикацията на американския президент Доналд Тръмп в Туитър,
Коментари Харесай

Тръмп само плямпа, САЩ нямат военна готовност да ударят Сирия

Независимо от обявата на американския президент Доналд Тръмп в " Туитър ", че следва удар на Съединени американски щати в Сирия - и след предизвестието му Русия да се " подготви " - американските военноморски и други сили, които се намират сега в района, демонстрират, че реториката му може да е изпреварила военната подготвеност за нещо друго от напълно ограничавания дейности, написа " Гардиън ".

Туитът на Тръмп от през вчерашния ден, в който заплаши Русия и Сирия и от тона на който в днешна обява нямаше и помен, наподобява да даваше на сирийските сили изрично предизвестие за дислоциране на съществени американски въоръжения в региона, допуска, че какъвто и да е удар би бил значително алегоричен и би имал нищожно влияние върху посоката на войната в Сирия.

От решаващо значение е, че сега в района няма американска ударна група, предвождана от самолетоносач. Това е значимо, защото Пентагонът евентуално ще избра да разчита на изстреляни от кораби крилати ракети против сирийското въздушно пространство, което е тежко отбранявано от неотдавна конфигурирани съветски противовъздушни ракетни системи.

Силите на Съединени американски щати

Независимо от войнствената изразителност на Тръмп, Съединени американски щати понастоящем не разполагат с ударна бойна мощ, предвождана от самолетоносач в Близкия изток. Самолетоносачът " Теодор Рузвелт ", който е водещият транспортен съд в девета ударна група, беше в района, извършвайки удари както против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), по този начин и против талибаните, само че наскоро напусна региона след 4-месечната си задача, пристигайки във Филипините в сряда.

Неговият заместител в района, самолетоносачът " Хари Труман ", напусна Норфолк в щата Вирджиния в сряда и няма да успее да стигне до източната част на Средиземно море до началото на май, като придвижванията му към този момент са проследявани от съветските военни, съгласно изказване пред публицисти на ген.-лейтенант Виктор Пожнихир, който е първи заместник-началник на основната оперативна дирекция на съветския общоприет щаб.

Това значи, че в околните дни Съединени американски щати разполагат единствено с американския унищожител " Доналд Кук ", който е в Средиземно море, за осъществяването на ракетни набези против Сирия. " Доналд Кук " е същият клас транспортен съд, употребен от американските военноморски сили, когато Тръмп разпореди последните си - и лимитирани - удари против режима на Башар Асад през април 2017 година след офанзива с химическо оръжие в Идлиб.

Друга опция е ракети да бъдат изстреляни от американските подводници, местоположението на които е строго защитавана загадка.

Силите на Русия

Редица военни и търговски кораби бяха на пристанище в съветската военноморска база в сирийския пристанищен град Тартус, в това число две подводници клас " Клио ". Сателитни фотоси демонстрират, че множеството от тези плавателни съдове са отплували в морето, като в пристанището е останала единствено една от подводниците.

Това значи, че не е ясно местоположението на фрегата, въоръжена с крилати ракети " Калибр ", патрулен транспортен съд, избавителен влекач и втората подводница. Тартус, дружно с други бази, употребявани от Русия, е отбранявана от модерната Противовъздушна отбрана система С-400.

Черноморският флот на Русия също се намира доста по-близо до сирийското крайбрежие спрямо американските сили на фона на информациите, че флотът е подложен в нараснала бойна подготвеност най-малко от средата на март.

Силите на Англия

Обединеното кралство разполага с шест изтребителя " Тайфун ", осем самолета GR4 Торнадо и един танкер за презареждане " Вояджър ", който се намира в английската военновъздушна база Акротири в Кипър. Според БиБиСи подводница на кралския военноморски флот, въоръжена с крилати ракети " Томахоук ", също е била изпратена в Източното Средиземноморие.

Франция

Франция, в случай че се причисли към ударите, има огромна възможност да разчита на бойните си самолети " Рафал ", които може да изпраща от базите на своя територия и да ги презарежда във въздуха.

Други сили

Израел е значима военна мощ, който през последните години извърши десетки удари на територията на Сирия, както и ливанската ислямистка радикална формация " Хизбула ", която има десетки хиляди ракети в прилежащ Ливан, които биха могли да бъдат употребявани в против Израел. Иран, който като Русия и " Хизбула " е главен покровител на режима на Асад, и неговите сили съставляват опасност за американските кораби в Персийския залив. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР