Независимо от предварителните внушения и инсинуации, че изборите няма да

...
Независимо от предварителните внушения и инсинуации, че изборите няма да
Коментари Харесай

Стефан Янев: Проведените в неделя избори не са опорочени

Независимо от предварителните внушения и клевети, че изборите няма да бъдат проведени и ще се основат предпоставки за изкривявания, нарушавания и опорочаване на вота, те не се сбъднаха. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев преди началото на днешното държавно съвещание, в коментар за отминалите предварителни парламентарни избори и първия тур на президентския избор. 

Проведените в неделя избори не са опорочени, акцентира пред служебните министри Стефан Янев. И се базира на оценката на външните наблюдаващи от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). 

" Българските жители имаха опцията да гласоподават почтено, свободно и намерено. Служебният кабинет направи вероятното както по организацията на изборите, по този начин и за предотвратяването на грозните феномени, свързани с пазаруването на гласове и корпоративния избор ", уточни министър председателят. Според него такава е била и оценката на външните наблюдаващи от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. 

Той обаче не скри терзанието си от релативно ниската изборна интензивност и насочи апел хората да излязат и да гласоподават на балотажа. 

" Още един път ще си разреша да прикани българските жители да гласоподават почтено и намерено. Да дадат своя глас и желанията си за тази президентска двойка, за която считат, че най-успешно ще уплътни заложените в конституцията пълномощия на президентската институция, защото в неделя следва вторият тур на президентския избор. Бъдете дейни ", добави министър-председателят. 

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР