Независимо от пола, начина на живот или пък личното тегло,

...
Независимо от пола, начина на живот или пък личното тегло,
Коментари Харесай

Изчислиха точната възраст, от която започва остаряването

Независимо от пола, метода на живот или пък персоналното тегло, остаряването на индивида стартира откакто навърши 39 години, оповестиха американски учени, пише Мениджър Нюз.
Това е лимитът и относителната среда на житейския път, от който стартира последователното затихване на когнитивните функционалности и разнообразни нарушавания на опорно-двигателния уред, считат те.

И това е забавно: Домашен кръвоспиращ крем за клепачи - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

Те обосновават изводите си с обстоятелството, че след навършването на 39 години, в организма стартира да понижава производството на миелин – веществото, изграждащо обвивката на нервните кафези, защитаваща ги от нездравословни въздействия. Снижаването на производството на миелин води до намаляване на двигателните и когнитивните функционалности.

В поддръжка на тезата си откривателите са провели и изследване с присъединяване на доброволци на връзраст 23-80 година Участниците изпълнявали разнообразни физически натоварвания, а учените съпоставяли скоростта на осъществяването на двигателната интензивност по възрастови групи, както и с количеството миелин в организма на доброволците.

Така разкрили и закономерността, че пикът в производството на миелин в човешкия организъм настава на 39 годишна възраст. След нея стартира противоположен развой и човек стартира да старее.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР