Независимо от факта, че в йога липсва съревнование често от

...
Независимо от факта, че в йога липсва съревнование често от
Коментари Харесай

Йога за мъже - мода или необходимост? Йога със Стела Колева


Независимо от обстоятелството, че в йога липсва състезание постоянно от голяма важност за мъжете, те стартират от ден на ден да се интересуват от индуистка философия заради нейните изгоди в надълбоко енергиен аспект. Веднъж запленени от физическите и духовни практики в йога, те стават непрекъснати и отделят време за своята процедура. Това е изцяло разумно, защото за доста мъже концентрацията е съществена част от тяхната работа, а равновесните асани работят за изострен и избистрен разум.

Ето някои

йога извършения, които несъмнено биха тонизирали изцяло тялото на мъжа, както и биха успокоили от време на време безредното му всекидневие.

Поза боец 2 - Вирабадрасана е лесна за мъжете, защото тя е част от асаните за трета чакра, която е и мъжка чакра. Асаната дава убеденост и мъжете се усещат удобно в нея. Позата ускорява мускулатурата на краката и укрепва торса. С постоянна процедура, човек усилва силата си и се усеща тонизиран и здрав.

Поза Воин 2 се извършва в права позиция и не е нужна постеля. Разтворете краката към метър. Обърнете дясното ходило на дясно и обърнете внимание на петите да останат в една линия. Сгънете десният крайник в коляното, тъй че коляното и глезенът да бъдат на една височина тъкмо над стъпалото и изпънете левия крайник като натискате земята с вътрешната част на стъпалото. Разтворете ръцете и насочете погледа в пръстите на дясната ръка. Стегнете седалището и приберете таза във вътрешността. Задръжте в позата и повторете с левия крайник.

Натрупването на мускулна маса води до липса на еластичност, изключително в бедрата, по тази причина е нужно в постоянните спортни занимания мъжете да вършат стречинг за бедренните мускули.

Суптавирасана - поза „ лежащ воин “ е йогийска позиция сложна за всички, даже за децата, само че може да бъде изпълнена благодарение на блокчета под гърба и седалището. Тази предизвикателна асана работи в дълбочина за отпущането на бедрата и кръста.

Свързани публикации.. Четири ефикасни пози за покачване и стягане на седалището. Йога със Стела Колева 0 Защо салдото в йога е сложен? Йога със Стела Колева 0 Защо е толкоз мъчно да се отпуснем? Йога със Стела Колева 0

Застанете на колянна опора на постелката. Коленете са разтворени на равнището на хълбоците. Опитайте се да седнете сред краката. Ако това е невероятно или прекомерно мъчително, поставете опора под седалището - блокчета или одеяло. Поставете дланите зад тила и се пробвайте да свалите лактите на земята. Пълното осъществяване на асаната е да свалите гърба на земята, само че при мъжете, бедрата са мощно развити и това разпъване може да се получи доста мъчно и с доста процедура.

Упражнения за разпъване на слабините и вътрешната част на бедрата са нужни за всички дейни спортисти, изключително почитателите на футбола. Футболистите са предразположени към пубоаддукторен синдром или увреждане на сухожилията на вътрешните бедрени мускули. Поза конник - Ашва Санчаласана е асана, която разстяга аддукторните мускули и защищава от сходни контузии. Не инцидентно футболни звезди като Бербатов и Бекъм стартират деня си с йога. Ето и осъществяването на позата:

Застанете на колене и длани. Изнесете дясното ходило оптимално напред и отпуснете тежестта върху десния крайник. Останете по този начин за няколко вдишвания и издишвания и направете същото с левия крайник. Ако сте по-напреднали, вдигнете ръцете над главата, само че не повдигайте тялото нагоре, то би трябвало да тежи надолу, с цел да се провиснал бедрата.

С постоянни занимания по йога, няма възможност от преразтежение на аддукторите и на сухожилията. Намалява се вероятността и от възпаления на коленете, които постоянно се случват и при най-хубавите тенисисти и скиори. Беспорен факт е позитивният резултат на йога против болки в кръста.

Посещавайки йога клас, мъжете фактически демонстрират нов съвременен образ с подготвеност и предпочитание да работят над егото си. Какво по-хубаво от това за мъжкото съсловие да излъчват мощ и здраве?
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР