Независимо дали ви харесва или не, първото впечатление има значение.

...
Независимо дали ви харесва или не, първото впечатление има значение.
Коментари Харесай

Нещо различно от уменията: Най-търсените качества в кандидатите за работа

Независимо дали ви харесва или не, първото усещане има значение. Прочуване на Zety - уебсайт за уеб страницата за основаване на CV, открива, че 83% от мениджърите, отговарящи за назначението на нови чиновници, разчитат на това в началото усещане като на основен фактор за вземането на решение. Първото усещане обаче не зависи единствено от външния ви тип, само че и от личностните качества и черти, които демонстрирате в границите на едно малко изявление за работа.

„ Чертите са нещо друго от уменията “, споделя кариерният специалист от Zety Жак Бъфет. „ Уменията са нещата, които изброявате във вашето CV. Пример за „ твърдо “ умеене може да бъде притежаване на език за програмиране, а за „ меко “ – елементарно сработване с сътрудниците и ефикасна работа в екип. Личностните черти въпреки това са качествата, които човек показва по време на самото изявление. Те са усещането, което оставяте, посредством вашето държание и метода, по който представяте себе си с прекрачването на прага “, прибавя той.

В изследването на Zety мениджърите, отговарящи за назначението на чиновници, са споделили най-важните качества, които съгласно тях би трябвало да имат претендентите за работа. Ето техният Топ 10:

Лоялност

Всеки управител желае да откри претендент, който ще бъде предан към своя екип и към компанията. „ Лоялните чиновници способстват повече за триумфа на бизнеса. Намирането на такива е от сериозно значение за екипния дух. “, споделя Бъфет.

Почтеност

Потребителите отделят от ден на ден внимание на задачата и полезностите на фирмите, от които купуват артикули и услуги. За тях е значимо те да бъдат образец за честност и бистрота. За това бизнесите би трябвало да търсят същите качества в своите чиновници. „ Мениджърите търсят чиновници, които показват честен интегритет. Днес, когато всяко деяние се следи под лупа, това е по-важно от всеки път “, безапелационен е Бъфет.

Искреност

„ Искреността е нещо, което е мъчно за премерване, защото тя е субективна. В последна сметка всичко се свежда до усещането, с което остава мениджъра по време на изявлението. Дали той в действителност има вяра в това, което споделя претендента за работа “, твърди Бъфет. „ Работодателите търсят чиновници, които се държат другарски с останалите и са откровени в думите си. Това не е качество, което може да оцените обективно. Всичко зависи от човешката преценка “, прибавя той.

Приспособимост

През 2020 година фирмите схванаха, че даже най-добре квалифицираните проекти не могат да плануват всички вероятни сюжети. В резултат на това работодателите търсят претенденти, които могат да се приспособяват към изменящите се условия.

Устойчивост

Това е качество, което поддържа приспособимостта. „ За оправянето с измененията е нужно неизменност. Независимо дали става въпрос за адаптиране към някаква оригиналност или превъзмогването на предизвикателство, от време на време човек не може да свърши работата за ден. В последна сметка устойчивостта е в основата на преследването на цели, било то на микро равнище (лични мечти) или на макро равнище (стратегически цели на фирмата). “, споделя Бъфет.

Учтивост

Изграждането на екип, който да работи дейно и да не страда от ненужни конфликти, зависи от назначението на хора, с които се работи елементарно. „ За да работят в тясно съдействие, членовете на екипа би трябвало да изградят доверие между тях. Ако не се отнасяш добре с сътрудниците си, няма по какъв начин да спечелиш тяхното доверие “, безапелационен е Бъфет.

Търпение

Друга линия, нужна за ефикасната работа с хора, е търпението. „ Ако ваш сътрудник има неприятен ден, вие би трябвало ще имате потребност огромна доза самообладание, са да може да се справите със взаимната ви работа по ефикасен и вежлив метод. Много работни позиции към този момент са свързани непосредствено с обслужването на клиенти, което също изисква доста самообладание от страна на служителя “, споделя Бъфет.

Емоционална просветеност

Тази линия е изключително значима за водачите, които би трябвало да могат да разчитат непознатите страсти, с цел да поддържат връзка дейно с тях. „ За да можете да отговорите уместно, би трябвало да разбирате какви са претекстовете зад държанието на други човек. Има премного неприятни шефове, които не демонстрират и капка съпричастност и схващане към своите подчинени. Служителите не са роботи. Те са хора, които имат характерни проблеми, потребности и фантазии. Опитайте да ги разберете “, поучава Бъфет.

Толерантност

Една от най-честите аргументи за спор на работното място е отхвърли да бъдат одобрявани другите хрумвания, визии и подходи към работата на обособените чиновници. „ Назначаването на нетолерантни хора може да сътвори неприятна среда на работа. Работодателите желаят да избегнат това непременно. “, отбелязва Бъфет.

Непредубеденост

Работодателите търсят хора, които са подготвени да тестват нови подходи към правенето на бизнес и разнообразни способи на работа. „ Това единствено по себе си способства за основаването на по-толерантна работна среда. Тук става въпрос и за незаинтересованост във връзка с разнообразни култури, религии и политически убеждения. Не е нужно да сте съгласни с вижданията на някой ваш сътрудник, с цел да бъдете толерантни и непредубедени “, споделя Бъфет.

Стефани Воза  за FastCompany.com

Превод и редакция: Георги Георгиев / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР