Независимо дали вашата кожа е суха, мазна, комбинирана или нормална,

...
Независимо дали вашата кожа е суха, мазна, комбинирана или нормална,
Коментари Харесай

Овлажнител за лице с натурални масла и продукти

Независимо дали вашата кожа е суха, мазна, комбинирана или естествена, тя има потребност от навлажняване. Да, има много артикули на пазара които могат да овлажнят кожата ви, само че няма нищо по-безопасно и чисто от натуралните артикули.

Независимо от сезона, овлажнителят за лице е от значително значение за красивата кожа.

Използването на овлажнител всеки ден може да накара кожата ви да заблести и да обезпечи дълбока хидратация.

Слънчевите ултравиолетови лъчи, дружно със сезонните промени във времето могат да причинят доста вреди на кожата ви, като да вземем за пример да я изсушат. Тази сухота в допълнение води до сърбеж, сухи петна и доста други кожни проблеми.

Ако желаете кожата ви да остане без тези проблеми, ще би трябвало да я овлажнявате всекидневно.

Вижте още:

Едни от най-хубавите натурални овлажнители за лице са витамин Е, гел от алое вера, масло от лайка, масло от невен, масло от розмарин, хиалуронова киселина, арганово масло, масло от авокадо и масло от жожоба, които имат антиоксидантно, овлажняващо, противовъзпалително и лечебно свойство, осигурявайки на кожата надеждна отбрана.

Освен това някои от изброените натурални овлажнители са антисептици, което значи, че се борят с бактерии, гъбички и от време на време вируси.

Важно е да знаете, че всички етерични масла би трябвало да бъдат разредени с масло притежател, като да вземем за пример кокосово масло, зехтин, какаово масло, масло от шеа.

Овлажнете кожата си с плодови масла

Плодовите масла имат мощно овлажняващо деяние и са доста богати на витамини и антиоксиданти.

Някои плодове са доста богати на естествени масла, имат извънредно високи проникващи свойства и съдържат витамини А, витамин D и Е, лецитин, калий, бета-каротин и повече от 20 незаменими мастни киселини.

Плодовете са доста потребни за кожата и се смятат за идеални овлажнители. Те са с доста високо наличие на стеролини, които оказват помощ за омекотяване на кожата и обезпечават отличен овлажняващ резултат. Някои плодове също имат антисептични и лечебни свойства.

. Идеално за задържане на влага в кожата, инхибира процесите на дехидратация, поддържа кожата мека и надълбоко хидратирана.

Масло от праскова. Обогатено с протеини, съдържа танини и естествени нишки, които придават естествени антиоксидантни, бактерицидни и успокояващи свойства.

Масло от портокал . Омекотява роговия пласт на епидермиса, предизвиква обновяването на клетките. Антиоксидантни, бактерицидни и успокояващи свойства.

Масло от лимон. Осигурява добра хидратация. Антиоксидантни, бактерицидни и успокояващи свойства.

Масло от ягодови семки. Овлажнява и подхранва кожата с богат витаминен комплекс, има антибактериални свойства.

Масло от авокадо. Маслото от авокадо съдържа фитостероли, витамини и обезпечава отлична отбрана и хидратация на кожата и косата.

Масло от кайсия. Кайсията отстранява мъртвите кожни кафези, като възвръща външния тип на кожата. Отличен натурален скраб и овлажнител за лице.

Масло от гуарана. То е добър овлажнител за лице, доста значим източник на кофеин с липолитична функционалност (изгаряне на мазнини), подтиква повърхностните пластове на кожата, усъвършенства кръвообращението, и има антибактериални свойства.

Масло от грейпфрут. То има успокояващи, антиоксидантни и антибактериални свойства, а също по този начин подтиква процеса на липолиза (разграждането на мазнините и тяхното премахване от тялото).

Овлажняващи кожата масла от растителни семена

Полезните свойства на маслата от растителни семена са известни от дълго време, преди да бъдат необятно употребявани в производството на натурална органична козметика.

Маслата от семена и други производни съставки се употребяват в огромно многообразие от продуктови формулировки – пяна за баня, грим, скрабове, балсами, шампоани и доста други артикули за грижа за кожата и косата.

Бадемовото масло, масло от пшеница, слънчогледово масло и арганово масло, са дейни съставки, които са изключителни положителни овлажнители за кожата на лицето и тялото.

Масло от пшеничен зародиш. Съдържащите се в маслото протеини и фибри съвършено подхранват, овлажняват и успокояват кожата.

Бадемово масло.  Възстановява и поддържа най-благоприятен баланс на влага на кожата. Това е отличен натурален овлажнител, който интензивно подхранва кожата и е подобаващ за всички видове кожа.

Арганово масло.  Когато се ползва върху кожата, то има противовъзпалителен, дезинфекционен резултат, понижава риска от акне и съвършено задържа влагата в кожата, като я защищава от прекалено изсушаване.

Слънчогледово олио.  Притежава неповторими антиоксидантни свойства, предотвратява образуването на свободни радикали и се употребява необятно в продуктите за грижа за кожата и косата.

Зехтина като овлажнител за лице

От антични времена зехтинът е прочут с многочислените си лечебни свойства. Антиоксидантните субстанции, хлорофил и пептиди, го вършат едно от най-активните масла, употребявани освен за кожата, ноктите и косата, само че и за цялото тяло. Зехтинът е един от най-хубавите овлажнители за лице.

Научни проучвания демонстрират, че зехтинът:

  • Съдържа антиоксиданти като полифеноли, витамин Е, витамин А, D3 и К, които обезпечават на кожните кафези съществени съставни елементи за ефикасна отбрана против окисляване и увреждане;
  • Съдържа незаменими мастни киселини, витамин F – основна съставна част в повърхностния пласт на кожата;
  • Осигурява отлична отбрана против свободните радикали и оказва помощ за попречване процеса на стареене на клетките.

Овлажнител за лице с билкови и растителни масла

Полезните и лечебни свойства на билките и растенията са добре известни от дълго време. Има извънредно богат подбор от тези масла, само че дано разгледаме тези от тях които имат най-хубави резултати като овлажнител за лице, а и за цялото тяло.

Лайка. Нежно успокоява кожата, облекчава дразненето и има противовъзпалителни свойства.

Невен. Противовъзпалително, седативно и антибактериално средство – това са главните и най-значими свойства.

Лавандула.  Облекчава напрежението, отпуска, има антисептично, антибактериално и противовъзпалително деяние.

Мента.  Има лечебни и противогъбични свойства. Известено също като добър невропротектор (успокоително).

Дървесни масла за навлажняване на кожата

Евкалипт.  Евкалиптовото масло подтиква кръвообращението, има мощен дезинфекционен резултат, има ароматни и овлажняващи свойства.

Джинджифил.  Има противовъзпалителни и бактериостатични свойства. Екстрактът от джинджифил усъвършенства кръвообращението заради дейните съставки и контролира хидратацията заради високото си наличие на полизахариди и аминокиселини.

Канела.  Има тонизиращо, ободряващо деяние. Отлично средство срещу раздразнение и също така има антибактериални свойства.

Роза.  Съдържа танини и ароматни етерични масла, има стягащи, антибактериални, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Магнолия.  Съдържа флавоноиди и алкалоиди. Екстрактът от магнолия подхранва кожата и обезпечава отлична отбрана против UV лъчите. Има антибактериални свойства.

Вещица леска. Съдържа танини, флавоноиди, минерални добавки и има стягащи, антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Зелен чай.  Съдържа високо равнище на танини и флавоноиди, има антимикробно и антиоксидантно деяние.

Жасмин.  Той е натурален антидепресант, релаксиращ и благоуханен, а също и противовъзпалителен.

Алое вера

Алое Вера овлажнява и охлажда кожата, прониквайки в по-дълбоките пластове.

Идеален за лекуване на рани, изгаряния и други кожни болести, лечебният резултат се реализира посредством основаване на незабележим предпазен пласт върху цялата област на приложение, което доста редуцира времето за зарастване и понижава риска от разпространяване на инфекцията.

Поддържа имунната система и пази кожата. Алое Вера предизвиква нежно разчистване, нежна хидратация и бързо възобновяване на кожните кафези, и има висок антибактериален резултат.

Мед

Медът изглажда кожата и може да усили капилярната циркулация на кръвта, да усъвършенства външния тип на кожата. Той има антисептични, противовъзпалителни, успокояващи и овлажняващи кожата свойства.

Медът е натурален овлажнител за лице и тяло, с негова помощ ще се сдобиете с кадифена, мека и еластична кожа.

Растителни масла като овлажнител за лице

Растителните масла са ефикасни естествени запаси които имат подхранващо и овлажняващо деяние. При постоянна приложимост кожата ви ще стане гладка, овлажнена и тонизирана.

Масло от моркови. Той е натурален антиоксидант, съвършен за отбрана против UV радиация и е натурален източник на витамин А.

Основното му преимущество е високото наличие на бета-каротин. Той е мощен антиоксидант, който оказва помощ да се защищити кожата от ултравиолетово излъчване и има отличен регенериращ резултат.

Освен това морковите съдържат витамини Е, К, С, РР, аминокиселини, пантенол, калций, фосфор и йод. Морковите са добър антисептик и се употребяват за укрепване на рани и порязвания; за това върху развалената област се настъргва пулпа от моркови.

Екстрактът от морков е отличен овлажнител.

Краставица. Просто съвършен за възобновяване и регенерация на кожата, възвръща салдото на влагата в кожата. Използването на сок от краставица дейно освежава и овлажнява кожата, когато е належащо.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР