Независимо дали сте гледали или не сте гледали новия сериал

...
Независимо дали сте гледали или не сте гледали новия сериал
Коментари Харесай

Новата Уенсдей Адамс и танцът, по който всички полудяха

Независимо дали сте гледали или не сте гледали новия сериал на Netflix “Уенсдей ”, режисиран от Тим Бъртън , евентуално към този момент сте виждали известната танцова сцена от него. В нея Джена Ортега - актрисата, която влиза в облика на злокобната щерка от семейство Адамс - показва поредност от чудати и безредни танцови придвижвания, които са толкоз странни и пленителни, че няма по какъв начин да не се запечатат в съзнанията ни.

В момента Интернет е полудял по танца, съпроводен от мелодията на песента “Тhe Goo Goo Muck ” на The Cramps - хората пресъздават придвижванията, преоблечени като Уенсдей, и споделят общата си пристрастеност към “Семейство Адамс ”.  Емблематичният миг от четвъртия епизод на сериала стана толкоз известен, че даже получи похвали не от какъв да е, а от Лейди Гага. 

Припомняме ви цялата танцова сцена. Тя не издава никаква основна информация от действието в “Уенсдей ”, тъй че може да я видите, даже и да не сте гледали целия сериал.
                             

Джена Ортега заслужава бурни овации за този танц, тъй като, колкото и изненадващо да звучи, тя не е работила с хореограф, с цел да сътвори запаметяващите се придвижвания. Самата тя е измислила танца, комбинирайки придвижвания от разнообразни кино и телевизионни класики.

“Направих хореографията сама и мисля, че е явно, че не съм танцьорка или хореограф, ” споделя непретенциозно Ортега за осъществяването си. 

В своя обява в Туитър, Джена изрази признателност към тези, които са въодушевили танца, като написа: „ Благодаря на Сююси Сюус, “Rich Man's Frug ” на Боб Фос, Лиза Лоринг, Лене Лович, Денис Лавант и архивни фрагменти на готи, танцуващи в клубове през 80-те. Помогнахте ми в това. “ Лиза Лоринг е най-известна с това, че е играла Уенсдей на 6-годишна възраст в ситкома “Семейство Адамс ” от 1964 до 1966 година
                             

Танцът на Джена Ортега е най-големият образец за това по какъв начин отдадеността ѝ разрешава да се трансформира в перфектния правоприемник на облика на Уенсдей Адамс, улавяйки неповторимата, чудата, злокобна, апатична и готическа персона на дъщерята на Мортиша и Гомез.

За да сътвори една запаметяваща се Уенсдей, Джена Ортега дава всичко от себе си - учи немски, свирене на чело и фехтовка, приема съвета на режисьора Тим Бъртън да не мига в сцените и променя напълно походката и стойката на тялото си. 
                             

Сериалът “Уенсдей ”, който наблюдава тийнейджърството на Уенсдей в учебното заведение за чудати деца Невърмор и нейния осеян с трудности път към разрешаване на рискови мистерии и любовни драми, ще бъде възобновен за втори сезон в Netflix. Убедени сме, че Ортега ще разгърне още повече гения си там. Оглеждайте се за нея, тъй като ще чувате името ѝ все по-често. 
 Актьорите от сериала  Актьорите от сериала  Актьорите от сериала  Актьорите от сериала
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР