Независимо дали става дума за кратко пътуване през уикенда, или

...
Независимо дали става дума за кратко пътуване през уикенда, или
Коментари Харесай

5 съвета за Google Maps, които е добре да знаете, когато планирате следващото си пътуване

Независимо дали става дума за малко пътешестване през уикенда, или за огромна експедиция през континентите, планирането на самото пътешестване може да се окаже сложна задача. Предизвикателството да изберете идеалните дестинации, да се ориентирате в непознати територии и да се уверите, че ще видите всички значими забележителности, без да пропуснете нищо, може бързо да се трансформира в нещо непостижимо за съвсем всеки странник. Именно тук в играта се включват онлайн картите. Един от най-известните принадлежности, който съвсем всеки е употребявал в даден миг, е Гугъл Maps.

Гугъл Maps надалеч надвишава базовите упътвания на приложението. То предлага набор от функционалности, предопределени да създадат планирането на пътуването освен по-лесно, само че и по-приятно. Можете да съставяте направления, да откривате нови забележителности, да получавате информация за локални заведения за хранене и услуги. И даже да намирате станции за зареждане на електрическите автомобили. Актуализациите на платформата в действително време, потребителските мнения и подробната информация за точките на интерес могат да ви оказват помощ да вземате осведомени решения, до момента в който изследвате нови дестинации. Освен това функционалностите за персонализиране ви разрешават да създавате самостоятелни карти, съобразени особено с вашите проекти за пътешестване, които също могат да се споделят. Ето пет съществени съвета за Гугъл Maps, които всеки странник е добре да знае. Тези препоръки освен ще ви оказват помощ да оптимизирате процеса на обмисляне на пътуването, само че и ще подсигуряват, че пътуванията ви ще бъдат допустимо най-спокойни и приятни.

Използване на офлайн карти

Когато тръгвате на път, несъмнено не желаете да се притеснявате, че ще загубите достъпа до своите карти, когато сигналът се изгуби. В този случай офлайн картите са извънредно потребни и комфортни. Гугъл Maps ви дава опция да изтегляте офлайн карти, с цел да не се изгубите, даже когато сте тук-там без покритие.

Изтеглянето на офлайн картите е напълно лесна процедура. Следвайте следните стъпки:

Отворете приложението Гугъл Maps на своя смарт телефон или таблет.
Кликнете върху иконката на профила си в горния десен ъгъл. Изберете офлайн карти (Offline maps). Кликнете върху Изберете своя лична карта (Select your own map) в идващия прозорец. Плъзнете прозореца на картата до мечтаната от вас област.
Изберете Изтегляне (Download).

В взаимозависимост от размера на региона, който изтегляте, и скоростта на интернет връзката ви този развой може да отнеме няколко минути.

След като изтеглянето завърши, ще имате достъп до картата даже без интернет връзка. Офлайн картите са освен комфортни, само че и могат да ви спестят време и отчаяние. Представете си, че се разхождате в далечен регион и мобилната връзка изчезне. Наличието на офлайн карта ви подсигурява, че въпреки всичко ще можете да навигирате пътя си назад до началната точка без каквито и да било проблеми. Това е и една от многото скрити функционалности на Гугъл Maps, които могат да ви бъдат потребни.

И последно, смарт телефонът ще изпише, че когато сте онлайн, офлайн картите автоматизирано ще се актуализират. Ако има потребност.

Персонализиране на маршрута с голям брой спирки

Всички имаме дни, натоварени със задания. А може би просто ни се желае да можем да планираме дейно маршрутите, с цел да забележим някои забележителности. Гугъл Maps ви дава опция да извършите това, като персонализирате маршрута си с голям брой спирки. Това е една съобразителна функционалност, която може да ви спести време и да направи пътуванията ви по-организирани.

Следвайте следните стъпки:

Отворете Гугъл Maps на устройството си и въведете крайната си дестинация в полето за търсене на приложението. Трябва да се появят две полета – вашето местонахождение и планове посредством полето за търсене град или околност. Кликнете върху трите точки вдясно от полето за началната точка (вашето местоположение) и изберете Добавяне на спирка (Add stop). Можете да добавите няколко прекъсвания, като повторите тази стъпка. Можете да пренареждате спирките посредством превъртане.

Сега Гугъл Maps ще пресметна най-ефективния маршрут за вас, като вземе поради всички ваши спирки по пътя. Това е идеално за тези дни, когато желаете да посетите няколко места или да свършите разнообразни поръчки, само че желаете да сте сигурни, че няма да обикаляте на зиг-заг из целия град. Освен това тази алтернатива може да ви спести време и гориво. И още, това е превъзходен метод да се уверите, че не сте не запомнили някоя значима спирка по пътя.

Когато персонализирате маршрута си с голям брой спирки в Гугъл Maps, не забравяйте да подредите спирките си в логически ред, с цел да сведете до най-малко връщането обратно и да оптимизирате успеваемостта. Освен това вземете поради изискванията на придвижване и предстоящото време за пътешестване сред всяка спирка, с цел да планирате графика си по подобаващ метод. И най-после, уверете се, че всички спирки са въведени тъкмо, с цел да избегнете комплициране или пропуснати дестинации по пътя.

Възползване от актуализациите на трафика в действително време

Тази функционалност дава информация в действително време за пътната конюнктура, което ви разрешава да избягвате натоварените направления и да пестите скъпо време.

Докато навигирате с Гугъл Maps, приложението непрекъснато следи изискванията на придвижване по маршрута ви. Ако пред вас има натоварен трафик, катастрофи или затворени пътища, Гугъл Maps ще подчертае проблематичния регион на картата благодарение на жълти или червени маркери.

За да активирате актуализациите на пътната конюнктура в действително време, отворете приложението Гугъл Maps и въведете дестинацията си. По същия метод – посредством въвеждане на дестинацията в полето за търсене на приложението. Това е. След като зададете маршрута си, Гугъл Maps ще демонстрира в действително време информация за трафика по пътя, в това число всички произшествия или забавяния. След това можете да изберете да следвате оферти маршрут или да проучите различни разновидности според от изискванията на трафика.

Когато употребявате актуализациите за пътната конюнктура в действително време в Гугъл Maps, не забравяйте да проверявате постоянно за актуализации по време на пътуването си, с цел да сте осведомени за изменящите се пътни условия. Можете също по този начин сами да съобщавате за проблеми на пътя в Гугъл Maps. И най-после, бъдете гъвкави в планирането на пътуването си. Бъдете подготвени да следвате различните направления, предлагани от Гугъл Maps, с цел да избегнете тапите и да намалите времето за пътешестване.

Като се възползвате от актуализациите на пътната конюнктура в действително време, можете да вземате обосновани решения за маршрута си и да избегнете попадане в тапи. Независимо дали пътувате до работата или се отправяте на странствуване, тази функционалност може да ви помогне по-ефективно да достигнете до задачата си.

Проучване на околните забележителности и търсене на заведения за хранене

Когато сте в нов регион или даже просто изследвате личния си квартал, Гугъл Maps може да бъде страховит инструмент за разкриване на околните забележителности и заведения за хранене.

За да започнете да проучвате:

Отворете Гугъл Maps и увеличете мащаба на региона, който ви интересува. Трябва да видите няколко варианти под лентата за търсене, в това число заведения за хранене, бензиностанции, кафета, магазини, банкомати и други. Щракнете върху опцията, която желаете да разгледате. Например, в случай че търсите места за хранене наоколо, изберете Restaurants (Ресторанти), с цел да видите листата с места за хранене в този регион. Всеки ресторант ще бъде маркиран със своето местонахождение на картата. Включително с скъпи детайлности, като да вземем за пример името на заведението, неговата оценка, а от време на време и фотоси или мнения. Прецизирайте в допълнение търсенето, като приложите филтрите за оценка и разстояние. След като изберете ресторанта, който ви интересува, кликнете върху него, с цел да видите по-подробна информация, в това число неговия адрес, работно време, данните за контакт и инструкции по какъв начин да стигнете до него.

Гугъл Maps също по този начин ви разрешава да се обадите на ресторанта непосредствено от приложението, в случай че желаете да извършите резервация или да попитате за детайли от менюто. Всъщност доста от заведенията за хранене оферират менютата като спомагателна информация непосредствено в Гугъл Maps.

Можете да разгледате всички тези категории, като плъзнете надясно върху панела с варианти под лентата за търсене. За да видите цялостния лист, щракнете върху бутона „ Още “ (три точки) в самия край.

Създаване на персонализирана карта, която да споделите с приятелите и фамилията си

Можете също по този начин елементарно да създадете персонализирана карта и да я споделите с който пожелаете в Гугъл Maps. Това е превъзходен метод да си сътрудничите по взаимните проекти за пътешестване, да препоръчвате места, които е хубаво да бъдат посетени, или просто да споделите харесаните от вас места за отдих, забавните заведения за хранене и така нататък

Отворете Гугъл Maps на компютъра си и влезте в профила си в Гугъл. Кликнете върху иконата на менюто и изберете Saved > Maps > Open My Maps. Стартирайте построяването на нова карта, като кликнете върху бутона Create A New Map (Създаване на нова карта). Дайте на картата си заглавие и изложение, което да обобщава същността на вашето премеждие или тематика. Това може да бъде нещо от „ Семейно пътешестване до Йелоустоун “ до „ Най-добрите заведения за кафе в Ню Йорк “. Изградете картата си благодарение на маркировка. Кликнете върху иконата на маркера, след което кликнете върху мястото на картата, което желаете да маркирате. За всеки маркер можете да добавите в детайли изложение, да качите фотоси и даже да включите връзки за повече информация. Освен това Гугъл My Maps ви разрешава да чертаете пътища и конфигурации, които са идеални за установяване на направления или отбелязване на забавни области. След като картата ви е подготвена, кликнете върху бутона Споделяне (Share). Тук ще бъдете подканени да зададете настройките за дискретност на картата. Можете да изберете да я извършите обществена, да я споделите с избрани хора или да я запазите персонална посредством линк. Накрая поканете приятелите си посредством имейл или просто им изпратете линка.

Описаните дотук препоръки и може да се каже трикове, са от дълго време известни съвсем на всички. Но с течение на времето опциите на тази услуга и нейното приложение бързо се усъвършенстват. Появяват се нови функционалности, а старите доста се усъвършенстват. Ето за какво е добре понякога да се наблюдава развиването на Гугъл Maps и да се обръща внимание на новите функционалности, както и на усъвършенстваните предходни благоприятни условия. Тази услуга доста бързо набъбна от най-обикновена електронна карата до скъп инструмент за навигация, търсене и намиране на всевъзможен тип обекти, направления. Гугъл Maps предлага оптимизация на маршрутите според от определените от вас спирки по пътя. Още по-полезни са офлайн картите. Но като включите тази алтернатива би трябвало да сте подготвени, че понякога ще се демонстрира известие, че е нужна актуализация на определената от вас офлайн карта на съответната област.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР