Независимо дали става дума за ефективност, безопасност или комфорт, Mercedes-Benz

...
Независимо дали става дума за ефективност, безопасност или комфорт, Mercedes-Benz
Коментари Харесай

Запознайте се с новия голям камион Mercedes Actros L

Независимо дали става дума за успеваемост, сигурност или комфорт, Mercedes-Benz Actros задава високи стандарти при товарните коли в секторите за транспорт на дълги дистанции и тежкотоварни транспорти от 1996 година Последното потомство Actros, от 2018 година непрестанно надгражда сегмента с голям брой нововъведения в региона на цифровизацията, мрежовата съгласуваност и сигурността.

Иновации като Multimedia Cockpit, MirrorCam, полуавтономното ръководство и усъвършенстваните системи за сигурност подсигуряват, че Actros безупречно извършва възходящите условия на транспортните компании, като в същото време оказва помощ на лидера в осъществяването на неговите задания.

След стартирането на пазара на двата нови модела през 2021 година - Actros F с фокус върху функционалността, а лимитираната серия Actros Edition 2 върху дизайна и детайлите, Mercedes-Benz Trucks в този момент показва Actros L, най-големият и най-луксозният от тази сполучлива серия модели. Автомобилът е с стандартен дизелов мотор и може да бъде поръчан в цяла Европа от 1 юли 2021 година, като производството ще стартира през ноември 2021 година

Простор и висококачествено съоръжение за нараснал комфорт на лидера
Всичко стартира от шофьорската кабина, която при разновидностите StreamSpace и BigSpace е необятна 2,5 метра и прави интериора извънредно необятен. Липсата на тунел на мотора значи, че кабината има еднакъв под, създавайки в действителност удобна атмосфера. Подобрената шумо- и топлоизолация на кабината стопира нежелания външен звук, с цел да подкрепи концентрацията при работа и релаксацията по време на отмора.
 Запознайте се с новия огромен камион Mercedes Actros L

Позицията за сядане е снижена с 40 милиметра за по-спокойно шофиране и удобна панорама към пътя. В тази връзка, предлаганите като алтернатива LED съществени фарове имат по-висока активност на светлината от ксеноновите фарове и обезпечават чудесно осветление на пътя - голям плюс, когато става въпрос за сигурност и шофиране по мрачно. Има изгода и за икономическата успеваемост: спрямо стандартните крушки, LED фаровете са по-енергийно ефикасни и имат по-дълъг експлоатационен живот.

С цел възстановяване на комфорта и удобството на лидера са добавени разнообразни елементи на оборудването, в това число стилни тапицерии на седалките, нови облицовки на вратите и комфортен матрак с 45 мм пълен горен пласт.
Отлични характерности за сигурност
С новия модел L от серията Actros Mercedes-Benz Trucks продължава да преследва задачата си да направи допустимо най-безопасно придвижването по пътищата посредством потребление на дейни системи за подкрепяне на сигурността, като по този метод прави още една крачка към реализирането на визията за безаварийно шофиране. Това се потвърждава освен от системите Lane Keeping Assist, Proximity Control Assist и MirrorCam, който замества главните и широкоъгълни огледала, само че и от множеството други функционалности за сигурност.

Като алтернатива за Actros L се предлага Mercedes-Benz Sideguard Assist S1X, който спрямо предходната система S1R, е оборудван с спомагателна функционалност, която евентуално може да избави човешки живот. Тази нова система, наречена Active Sideguard Assist, към този момент не просто предизвестява за движещи се пешеходци или колоездачи от страната на водача. Ако лидерът не реагира на сигналите в точния момент, системата е в положение да инициира автоматизирана спирачна маневра при скорост на завиване до 20 км/ч и по този начин да предотврати евентуален конфликт.
 Запознайте се с новия огромен камион Mercedes Actros L

Друга алтернатива за съоръжение за Actros L е второто потомство Active Drive Assist (ADA 2). Системата интензивно подкрепя лидера с надлъжно и странично ориентиране на автомобила и може автоматизирано да поддържа дистанцията с транспортното средство начело, да форсира и също да ръководи, в случай че са изпълнени нужните условия на системата като задоволителен радиус или ясно забележими пътни маркировки.

Ако по закон се изисква помощник за спешно прекъсване, Actros L е оборудван и с Активен спирачен асистент 5 (ABA 5) като стандарт, който разполага с функционалност за различаване на пешеходци.
По-голяма успеваемост посредством съгласуваност по поръчка
В композиция с тези асистиращи системи, впечатляваща е и интелигентната система за надзор на скоростта и трансмисията Predictive Powertrain Control (PPC). Системата може да вземе поради топографията, посоката на пътя и пътните знаци в избрани обстановки. Това значи, че ненужното прекъсване, ускорение и превключване на предавките могат да бъдат избегнати. С помощта на PPC, най-новото потомство Actros употребява до 3% по-малко дизелово гориво по скоростни пътища и автомагистрали, в сравнение с транспортни средства, които не са оборудвани със системата, като по извънградски пътища може да бъде даже с 5% по-малко. Що се отнася до разхода на гориво, новият екран за екологична поддръжка в Multimedia Cockpit Interactive оказва помощ на лидера да схване допустимо най-икономичния жанр на шофиране.
Порталът за приложения на Mercedes-Benz Truck предлага голям брой изпитани и нови приложения с добавена стойност
Клиентите, които решат да закупят Multimedia Cockpit Interactive вместо общоприетата версия, ще получават бърз достъп до портала за приложения на Mercedes-Benz Truck. Това разрешава на транспортните компании да употребяват новите благоприятни условия за свързване и да оборудват своите транспортни средства с приложения за повишение на успеваемостта и комфорта, като телематичните услуги на FleetBoard. Индивидуално комбинираните услуги разрешават умна работа в мрежа на водачи, автопарк и поръчки. Всички те оказват помощ за усъвършенстване на работата, понижаване на износването и увеличение на използваемостта на автомобила. Анализът на продуктивността на Fleetboard да вземем за пример разрешава да се оцени и усъвършенства стила на шофиране. Fleetboard Time Management дава подробна визия за времето на шофиране и времето за отмора на лидера, до момента в който Fleetboard Mapping демонстрира положението и позицията на транспортните средства. А с Fleetboard Driver Card и Mass Memory Download е допустимо отдалечено прочитане, предаване и записване на всички налични данни от цифровата карта.

Truck Data Centre е централният детайл на FleetBoard и служи като основа за други решения за съгласуваност на транспортни средства. Модулът за свързване получава данните от датчиците, камерите и кормилните устройства в камиона и ги проучва за редица приложения. Truck Data Center освен образува основата за многочислените услуги на FleetBoard, само че и за Mercedes-Benz Uptime, услугата за увеличение на използваемостта на транспортното средство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР