Независимо дали се стремите да започнете нов бизнес, да разширите

...
Независимо дали се стремите да започнете нов бизнес, да разширите
Коментари Харесай

Един въпрос, който да си зададете преди всяко важно финансово решение

Независимо дали се стремите да започнете нов бизнес, да разширите действителен подобен, да се пенсионирате по-рано или просто да подобрите метода си на живот по някакъв метод, постоянно би трябвало да започнете с внасянето на ред във финансите си. Определено не може да се каже, че има дефицит на принадлежности, които да ви оказват помощ за постигането на тази цел. Съществуват хиляди приложения и калкулатори, които да ви оказват помощ с ръководството на вашия бюджет, както и голям брой изявления със свети за реализиране на дълготрайна финансова сигурност и триумф.

Много от тях са повече от отлични. В едно свое скорошно изявление обаче финансовия гуру и създател на „ Ще те науча по какъв начин да станеш бъдеш богат “ (I Will Teach You to Be Rich) Рамит Сети споделя, че човек не би трябвало да прибягва до тези принадлежности, преди първо да си зададе един въпрос.

Финансовите ви цели евентуално са безполезни

В това изявление Сети изяснява, че доста хора заобикалят финансовото обмисляне, тъй като то е и тегав развой. Никой не желае да преглежда презентации за това по какъв начин би трябвало да понижи латетата. В резулатт на това прекалено много от нас пренебрегват проблемите с парите.

Ако ви звучи познато, то това, от което се нуждаете, не е повече информация или някакъв различен инструмент. Според Сети имате потребност от ясна визия за това какво тъкмо значи „ финансов триумф “ за вас. „ Повечето хора в никакъв случай не са били питани какво значи за тях да имат богат живот “, изяснява той, като прибавя, че даже в редките случаи, когато им се задава сходен въпрос, хората дават елементарни и неудовлетворителни отговори.

„ Много хора споделят нещо от рода на: „ Желая да мога да върша каквото си желая “, споделя Сети. След като обаче от тях бъде поискано обяснение за това какво тъкмо желаят да вършат, те не могат да дадат отговор. Други пък дават отговор, че желаят да изплатят задълженията си, което е повече от разбираемо, само че в последна сметка не може да се употребява за същинско ентусиазъм.

Трети пък дават отговор с съответна сума: „ Искам да имам един милион $! “. След като обаче ги питат от кое място идва тъкмо тази сума и какво считат да вършат с нея, множеството хора нямат отговор. Освен това, един милион $ могат да значат нещо доста друго в Хано спрямо Ню Йорк, както и в случай че си на 30 спрямо 60, споделя Сети.

Какво би трябвало да се запитате вместо това

Подобни цели не са нито добре премислени, нито използвани на процедура. По думите на Сети доста по-мотивиращо е да употребявате характерни стремежи, които да ви дърпат към по-мъдри финансови решения. Това може да се случи единствено в случай че имате добре изразена визия. С други думи, преди да се захванете със същината на финансовото обмисляне, би трябвало да си зададете въпроса: „ Как наподобява богатият живот за мен? “.

„ Искам хората да внасят креативна визия в живота си. Искам те да си задават въпроси като: „ Ако можех да имам един съвършен месец, по какъв начин би изглеждал той? “ Често отговорите на този вид въпроси са много простички, като да вземем за пример: „ Бих желал един път в седмицата да отивам на ресторант “ или „ Наистина бих желал всяка неделя заран да вървя със фамилията си в парка “. Това е ужасно. Запишете задачите си. Кой парк? Какво ще вършиме в парка? “, поучава Сети.

Той изяснява, че колкото по-конкретни са отговорите ви, толкоз по-добре. „ Искам да пътувам “ е прекомерно общо. Вместо това се стремете към нещо от рода на: „ Искам да отида до Бали, Банкок или Ню Делхи. Искам да хвърча на тази седалка в самолета. Това е ястието, което желая да хапвам в този ресторант. Искам да преживея това с тези хора “, споделя Сети, като прибавя, че богатият живот зависи от детайлите и че това равнище на специфика ще ви разреши да изградите добър финансов проект.

Разбира се, визуализирането на крайната цел е единствено началото на дългото пътешестване към триумфа. То обаче е извънредно значима първа стъпка. В последна сметка, в случай че не знаете къде желаете да стигнете, по какъв начин бихте могли да съберете нужната мотивация и да създадете подобаващия проект, с цел да постигнете задачите си?

…………..

Джесика Стилман , бизнес блогър, за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР