Независимо, че данните в регистъра на ражданията не са актуални,

...
Независимо, че данните в регистъра на ражданията не са актуални,
Коментари Харесай

Първоначални данни: Демографската криза се задълбочава с бързи темпове

Независимо, че данните в регистъра на ражданията не са настоящи, сривът на раждаемостта през 2018 година е реалност. Заради казуса с базата данни никой в страната, в това число министерството на опазването на здравето, към момента не знае какъв брой деца са се родили у нас през предходната година. Спад в раждаемостта обаче регистрират и в трите най-големи софийски АГ лечебни заведения през 2018 година спрямо 2017 година С над 8% по-малко деца са се родили в най-голямата АГ болница в столицата " Майчин дом ".

" Възрастовата група над 35 години. Относителният дял на ражданията в тази възраст нараства. Раждания до 18 годишна възраст - втора група. Относителният дял на ражданията в тази група нараства. И трето относителния дял на ражданията сред 18 и 35 годишна възраст понижава. А в действителност това е най-хубавата възраст за раждане ", изяснява доктор Анатолий Дуковски от АГ " Майчин дом " пред bTV.

По думите му на практика това структурно разграничение не е положително. Излиза, че раждат по-възрастните дами и тези в пубертетна възраст, деца на по 16 -17 години.

Заради неработещия указател данни дава здравната каса - за броя на платените пътеки за раждане през 2018 година Става ясно, че за интервала от януари до началото на декември в България са платени над 53 хиляди раждания, на фона на над 58 хиляди за миналата година. Или спад от съвсем 8% по отношение на 2017-а. Ражданията отвън платените от касата са по-скоро изключение.

Наличните към този момент данни подсказват, че 60 хиляди бебета ще е мъчно достижима численост за 2018-а. При към 110 хиляди умряли .

На година в България се раждат толкоз деца, колкото да изпълнят 5 пъти потенциала на зала сцена " Армеец " . За една година умират хора, колкото 9 пъти потенциала на тази зала. Така всяка година популацията понижава 4 пъти колкото потенциала на тази спортна зала.

Д-р Дуковски счита, че по-притеснително от спада на раждаемостта е увеличаващият се брой на деца, които раждат деца, даже в София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР