Независимият общински съветник Борис Бонев заяви, че днес, след повече

...
Независимият общински съветник Борис Бонев заяви, че днес, след повече
Коментари Харесай

Приеха нова тарифна политика за столичния градски транспорт

Независимият общински консултант Борис Бонев съобщи, че през днешния ден, след повече от 10 годишно очакване, София ще получи обективна, европейска и съвременна билетна система за таксуване в градския превоз, оповестяват от " Спаси София ". Предстоят доста позитивни промени, които целят превозът да стане по-достъпен за жителите, само че и да притеглим повече пасажери, добави той.

Хартиените билети и старите перфоратори отпътуват в историята , с цел да бъдат сменени от електронни билети и голям брой благоприятни условия за закупуване на билети и карти. " - съобщи Борис Бонев.

Според Спаси София, въвеждането на билети за безкрайно и гратис прехвърляне напълно ще промени пътуванията в столицата. " В рамките на 30 или 60 минути пасажерите ще могат да сменят безграничен брой транспортни средства - метро, рейсове, трамваи или тролеи. След края на този интервал, те ще могат да завършат пътуването до края на маршрута си в последното транспортно средство без никакви ограничавания. Това облекчение съществува в цяла Европа и към този момент софиянци няма да заплащат 3,20 лева при прехвърляне, а цената остава 1,60 лева " - показа Борис Бонев в Столичния общински съвет.
 Омбудсманът разкритикува новата скица с билети за градския превоз в София
Омбудсманът разкритикува новата скица с билети за градския превоз в София

Според нея е противоречиво таксуването на пасажерите съгласно пропътувано време - 30 и 60 мин.

По думите му главното искане на Спаси София е било въвеждането на преференциални годишни карти за всички учащи, както и за всички млади. " Годишната карта за възпитаници и студенти става 200 лева, а вкарваме и карта за всички млади до 26 години, без никакви спомагателни условия. Искаме да дадем тласък на младите, които са при започване на кариерата си, да се придвижват преференциално с градски превоз, добави Бонев

Годишната карта също резервира цената си от 365 лева Тя ще може да се изплаща и разсрочено.

Независимият консултант съобщи, че се гордее с обстоятелството, че от Спаси София са предложили модерната идея за билетите в София. " Погрижихме се за всички категории пасажери - за младите, за работещите, само че и за възрастните и хората в неравностойно предложение. Даваме действителни опция всеки да реши какъв вид карти или билети са най-изгодни и запазихме цените за основите групи ползватели. " - показа Бонев.

Според него, гъвкавата система ще разреши повече хора да употребяват градския превоз и той да стане по-достъпен за огромни категории жители.
 Сенчеста компания ще държи продажбата на билети в София, алармират от Демократична България
Сенчеста компания ще държи продажбата на билети в София, алармират от Демократична България

Макар и непряко, представителите на Демократична България съзряха и сянката на ГЕРБ зад казуса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР