Независими депутати сезираха главния прокурор за изказвания на общински съветник

...
Независими депутати сезираха главния прокурор за изказвания на общински съветник
Коментари Харесай

Изключени депутати от „Възраждане“ дават свой съпартиец на прокуратурата

Независими депутати сезираха основния прокурор за изявления на общински консултант от „ Възраждане ", заяви самостоятелният депутат Николай Дренчев пред публицисти в Народното събрание.

По думите му става въпрос за Деян Николов от „ Възраждане “, който неведнъж в разнообразни медийни изявления твърди, че са му предложили милиони, с цел да направи някаква сглобка в Столичния общински съвет. Аз го виждам като чисто политическо говорене, с концепцията „ ето, аз не съм взел пари, само че най-вероятно другите хора от „ Възраждане ” са взели пари, с цел да гласоподават по избран метод “, сподели още Дренчев.

„ Става въпрос за едно доста съществено закононарушение “, разяснява той.

Дренчев изясни, че той и неговите сътрудници, които са самостоятелни народни представители, са сезирали и.ф. основен прокурор със сигнал, който му показва тези изказвания. Съответно да откри дали на Деян Николов някой му е предложил, кой му е предложил, против какво му е предложил, предложил ли е на други хора, уточни още той.

Според Дренчев и.ф. основен прокурор надали е чакал тяхното сезиране, тъй като това се е дирижирало в последните седмици. „ Той без подозрение е забелязал тези изказвания, най-вероятно и той, както и аз ги отдаваме на едно чисто политическо говорене, и най-вероятно няма да излезе нищо от цялата тази работа “, разяснява самостоятелния народен представител.

Депутатът сподели, че оттук насетне самодейността на това следствие е в патримониума на и.ф. основен прокурор.

Миналата седмица трима народни представители - Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, бяха изключени от парламентарната група на „ Възраждане “, защото са номинирали общинските съветници в листата на партията в София, които поддържаха Цветомир Петров за ръководител на СОС.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР