Независима Каталуния няма да просъществува като нова държава на Пиринейския

...
Независима Каталуния няма да просъществува като нова държава на Пиринейския
Коментари Харесай

Проф. Лазар Копринаров: Независима Каталуния няма да просъществува

Независима Каталуния няма да просъществува като нова страна на Пиринейския полуостров. В края на краищата кой ще признае тази страна, съобщи в " Панорама " политологът проф. Лазар Копринаров.

Сблъсъци евентуално ще има, тъй като напрежението съществува не от през вчерашния ден, доста младежи са напомпени с концепцията за обособяване, счита проф. Корпинаров.
Проф. Лазар Копринаров: Невинни няма, че се стигна дотук. Вина им и при Пучдемон, и при държавното управление в Мадрид. мисля, че главната виновност е при сепаратистите в Каталуния. Главната виновност на Пучдемон е, че той се опълчи на конституцията, изявявайки, че това е демонстрация на народна власт. Мисля, че това е демонстрация на една перверзна народна власт. Но и Рахой не е почтеният. На първо място, той се забави, дълго време търпеше злоупотреби с автономията на Каталуния. Това закъснение провокира повишаване на вълната.
Според проф. Копринаров няма страна в Европа, която да не е застрашена от сходни феномени. Всички сме уязвими от сходно нещо. Трябва да реагираме не като далечна страна, а като страна, която укрепва демокрацията. Онова което е неприятно за Испания, е неприятно за Европа, неприятно е и за България, сподели още политологът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР