Незапомнено ниски температури на водата в черноморските руски курорти доведе

...
Незапомнено ниски температури на водата в черноморските руски курорти доведе
Коментари Харесай

Забраниха къпането в Черно море заради студена вода

Незапомнено ниски температури на водата в черноморските съветски курорти докара до възбрана на къпането, наложена от управляващите в Краснодарски край. Водата ще стане удобна за къпане най-рано след 2-3 дни, заяви районният метоцентър, представен от осведомителните организации.

Температурата на водата през вчерашния ден е била в Новоросийск - 13 градуса, Туапсе и Анапа - 15-16 градуса, Геленджик и Сочи - 20–22 градуса.

" Като цяло топлата вода скоро ще се върне, задоволително е да се промени посоката напразно и всичко ще се възстановява за почиващите ", означават локалните синоптици.

Те прецизират, че смяната в температурата на водата е била обвързвана с дейни атмосферни процеси и пренасяне на въздушни маси над Черно море.

Вчера в редица  курорти по Краснодарското крайбрежие къпането в Черно море е било неразрешено, защото съгласно съветските закони не е позволено влизането във водата, в случай че температурата ѝ е по-ниска от 18 градуса по Целзий за възрастни и 20 градуса за деца. 

Къпането в студена вода е крие голям риск за живота поради неочаквани конвулсии и преохлаждане на организма.

Засега синоптиците не предвиждат в коя посока ще поемат студените морски вълни, в случай че се промени посоката напразно, оповестява " Блиц ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР