Незалежната в търсене на нови войници е готова да унищожи

...
Незалежната в търсене на нови войници е готова да унищожи
Коментари Харесай

Украйна: „Могилизация“

" Незалежната " в търсене на нови бойци е подготвена да унищожи цяло потомство

Отсега нататък призовката ще се смята за годна даже и да не е връчена персонално. За дата на доставката ще се смята денят, в който е доказана невъзможността за намиране на получатела. И след още пет дни може да се приказва за задържане на някого, който заобикаля военната работа, т.е. за уклонист. Проблеми ще зародят и при отпътувалите в чужбина. По-специално, консулствата ще отхвърлят услуги без показване на военна брошура.

Цялата тази олелия обаче надали ще помогне. Скоро няма да има кой да се бори за „ Незалежната “. „ – под това заглавие водещият американски вестник The New York Times разгласява публикация, в която се отбелязва, че в страната има доста малко млади мъже и това е голям проблем за страна във война.

„ пишат нейните създатели Андрю Е. Крамър, Джош Холдър и Лорън Ледърби. „

Но къде отидоха всички? изясняват създателите,

Преди това президентът Володимир Зеленски предприе политически мъчителната стъпка за понижаване на наборната възраст от 27 на 25 години, което към момента е изненадващо за стандартите на множеството военни набори в други страни. В Съединени американски щати да вземем за пример мъжете могат да бъдат призвани в армията на 18 години.

Нежеланието на Украйна да понижи възрастта в допълнение отразява продължителното въздействие на историята. Причините за сегашния демографски проблем датират от повече от век, изясняват създателите на публикацията.

Ефектите от Първата и Втората международна война в Украйна бяха забележими даже през 90-те години: раждаха се по-малко деца, което докара до две по-малобройни генерации възрастни и ограничение на популацията на Украйна десетилетия по-късно. Разпадането на Съветския съюз през 1991 година направи " съкратеното " потомство още по-малко, защото раждаемостта внезапно спадна по време на икономическата меланхолия.

Резкият спад продължи повече от 10 години, което докара до появяването на най-малкото в количествено отношение потомство в актуалната история на Украйна. Родените тогава момчета към този момент са от 18 до 27 години – най-хубавата борбена възраст. Но в Украйна броят на мъжете на 40 години е два пъти по-голям, в сравнение с този на мъжете на 20 години.

Рязкото понижаване на раждаемостта в Украйна през първите десетилетия след разпадането на Съветския съюз не е неповторимо. Подобни спадове се следят в доста постсъветски страни, в това число Русия. Икономиката се срина и смъртността измежду по-възрастните мъже внезапно набъбна, най-много от нелекувани сърдечни болести, алкохолизъм и пострадвания на работното място.

Но демографският проблем на Украйна по време на войната е доста по-сериозен от този на Русия. Като цяло Русия има съвсем четири пъти по-голямо население, което й дава по-голям набор от мъже, от които да черпи мощ. А спадът на раждаемостта (средния брой деца, родени от всяка жена) е по-рязък в Украйна, оставяйки популацията на младите мъже по-малка от останалата част от популацията.

През 90-те години несигурността за бъдещето се трансформира в проблем на живота в Украйна, защото спестяванията изчезнаха и заплатите станаха безполезни на фона на икономическата рецесия. Тази неустановеност, изясни Александър Гладун, заместник-директор на Института за демография и обществени проучвания в Птуха, в телефонно изявление за NYT. През 1991 година, когато Украйна получава самостоятелност, украинските дами имат приблизително по 1,9 деца. Десет години по-късно раждаемостта е спаднала до 1,1 деца.

Решението на Зеленски да набира мъже от 25-годишна възраст рискува в допълнение да понижи това малко потомство украинци. И доста от ограничавания брой 25- и 26-годишни мъже – към 467 000, съгласно държавните оценки от 2022 година – към този момент служат в армията, живеят в окупираните територии или отвън Украйна. Други имат работа или увреждания, които ги освобождават от военна работа. Украинските водачи смятаха, че нямат различен избор, с изключение на да понижат наборната възраст.

Нивото на загубите във войната против Русия, както признават американците, е високо. Повечето мъже, които желаеха да станат доброволци в армията, към този момент бяха го създали. Не е ясно какъв брой бързо Украйна ще събере и образова спомагателните войски, от които се нуждае, или дали те ще бъдат подготвени за по-широка съветска атака, предстояща напролет или лятото.

„ сподели Сергей Грабски, полковник и колумнист за украинските медии за войната.

Последствията от войната за идващото потомство украинци към този момент стават явни. Броят на ражданията е намалял съвсем на половина от 2021 до 2023 година Важен фактор за спада съгласно демографите е, че към 800 000 украински дами на възраст от 18 до 34 години са избягали в страни от Европейски Съюз, съгласно Евростат.

В момента неналичието на дами играе по-голяма роля в украинската демография, в сравнение с набирането на мъже. Но по-ниската наборна възраст рискува още повече да редуцира поколението.

Въпреки това, признавайки демографската злополука в Украйна, американските публицисти към момента не могат без неистини. Така те настояват, че в окупираните територии на страната Русия приканва украински мъже да се бият против Украйна, започвайки от 18-годишна възраст. Въпреки че е добре известно, че в съветската войска в Украйна водят война единствено военнослужещи по контракт и доброволци. А наборниците не вземат участие във военни дейности.

Перспективите за бъдещи раждания, споделя демографът Гладун, в този момент зависят и от двата фактора: какъв брой мъже умират във войната и какъв брой дами се връщат от Европа. Но Украйна няма различен избор, сподели той, с изключение на да призове младите мъже в изтощената си войска.

Но от кое място да вземем бойци? В някои села на Украйна не е останал нито един мъж. Това заяви телевизионният канал France 2, показвайки сюжет, отдаден на мобилизацията в Украйна. Авторите на материала бяха ужасени от обстоятелството, че в доста обитаеми места са останали единствено дами и деца.

„ описват публицисти.

Френският канал дава съответни образци. В град Каменка да вземем за пример, който посетиха френски публицисти, не се видя нито един мъж по улиците. А в село Лузаневка, Черкаска област, от 400 поданици повече от 50 души са призвани във въоръжените сили на Украйна. Според телевизионния канал там няма задоволително здрави мъже даже с цел да копаят гробове.

„ “, цитира France 2 думите на локален гражданин.

Украйна обаче не може да води война без спомагателна готовност, признава американското издание Foreign Policy., споделя им Мирослав Борисенко, някогашен професор по история в влиятелната Киевско-Могилянска академия, а в този момент артилерийски офицер в морска бригада в Южна Украйна.

49-годишният Борисенко, написа FP, който се включи непринудено в армията в първия ден от съветската специфична интервенция през февруари 2022 година, сподели, че бойците се нуждаят най-малко от някакъв „ Днес, споделя той, те дейно служат за неопределен срок. Почивките като личната отпуска на Борисенко са необичаен разкош и някои бойци не са имали такава повече от година.

Изданието счита, че през днешния ден острия дефицит на персонален състав пречи на изтощените войски на фронтовата линия да дадат по този начин нужната отмора. показва FP, цитирайки изказвания на управляващите в Киев,

Сега всички боеспособни мъже на възраст сред 25 и 60 години могат да бъдат призовани в армията когато и да е, без значение от военния опит. Мъжете получават призовка да се явят в локалното наборно бюро, след което минават медицински обзор и се изпращат във военно отделение.

Всеки над 18 години също може да отиде доброволец в армията, както направи Борисенко, само че от първите месеци на спора притокът им внезапно понижа. Стана невероятно да се продължат военните дейности без по-нататъшен апел на военна работа.

Очертава се тежка алтернатива - да се наберем нови или да се обезпечи дълго чакана отмора на изтощените бойци на фронта. сподели някогашният боен доктор Борис Хмелевски, който неотдавна се причисли към екипа на украинското министерство на защитата, който разисква проблемите на наборната работа.



Според специалисти, насилствената готовност няма да помогне на Украйна. По-специално Лукас Лейрос, анализатор в Центъра за геостратегически проучвания, съобщи това в изявление за InfoBRICS. Той сподели, че страната няма задоволително време да обезпечи качествена военна подготовка. Поражението на режима в Киев е единствено въпрос на време, счита Лейрос.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Столетие

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6549Доц. Григор Сарийски за Европейски Съюз: Не може да има попътен вятър за транспортен съд, който няма посока!Алтернативен Поглед7030Доц. Григор Сарийски за еквилибристиките на Асен Василев с бюджетаАлтернативен Поглед49629Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед28936Мартин Карбовски: Трябва ни гражданска война, която да се води от интелигенция, която не презира народа сиАлтернативен Поглед42823Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед554629Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед184199Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед127990Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед86946Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагера  Николай Марков, патогенните проц </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР