Незаконно заведение на плаж Кабакум-централен край Варна работи и е

...
Незаконно заведение на плаж Кабакум-централен край Варна работи и е
Коментари Харесай

Незаконно заведение на плаж Кабакум продължава да работи

Незаконно заведение на плаж „ Кабакум-централен " край Варна работи и е цялостно с туристи, макар предписанията на Общината да бъде отстранено. Собствениците на обекта апелират в съда постановленията на локалната власт, в този момент се чака решението на втора инстанция.

Още напролет специалисти от Община Варна откриха, че на плаж “Кабакум ” се построяват 3 противозаконни обекта. Издадени са наставления за премахването им, а притежателите бяха санкционирани с 5 хиляди лв.. Въпреки наложените наказания, два месеца по-късно единият от обектите - заведение за хранене - работи и е измежду най-посещаваните.
Николай Няголов, шеф на Дирекция „ Управление на сигурността и надзор на публичния ред ”- Община Варна: Към момента на съставянето на актовете е разпоредено на фирмата-концесионер да не прави никаква комерсиална активност. Затова ще бъдат известени сътрудниците от регион Приморски, тъй като преписката се води от тях.
Заради несъблюдение на предписанията най-вероятно наемателят на плажа още веднъж ще бъде санкциониран. Няголов посочи, че през месец май схемата за преместваемите обекти на плаж “Кабакум-централен ”, препоръчана от наемателя, е била утвърдена от Министерството на туризма.
Николай Няголов, шеф на Дирекция „ Управление на сигурността и надзор на публичния ред ”- Община Варна: Де факто в този интервал на време, малко преди да получат контракта за концесия, са почнали монтажните действия.
От Министерството на туризма обявиха, че на същия плаж предходната година са били отстранени 4 противозаконни обекта. Тогава “Кабакум-централен ” остана без собственик, поради обжалване на тръжната процедура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР