Незаконно сметище замърсява река Бистрица край Благоевград. Сметището се намира

...
Незаконно сметище замърсява река Бистрица край Благоевград. Сметището се намира
Коментари Харесай

Незаконно сметище замърсява река Бистрица

Незаконно бунище замърсява река Бистрица край Благоевград. Сметището се намира в индустриалната зона на града, към животинския пазар. От Регионалната ревизия по околната среда и водите, общината и организацията по сигурност на храните няколко пъти са правили инспекции, даже има глобени извършители. Въпреки това обаче, замърсяването на региона продължава.

В Регионалната ревизия по околната среда и водите в Благоевград са постъпили няколко сигнала за скотски обекти, които нерегламентирано замърсяват река Бистрица, като изливат в нея отпадни води.
Йордан Янев: Всичко е зле, за мен не е обикновено това. Има хора, които я употребяват тази вода за пиянство. Не е хубаво.
От екоинспекцията обясниха, че последната им инспекция е била предходната година и тогава е наложена санкция от по 2 000 лева на двама животновъди, които с активността си са замърсили реката. А от община Благоевград обясниха, че противозаконното сметището до животинските стопанства няколко пъти е било почиствано. Хора, които работят в региона описват, че е честа процедура с каруци да се изхвърлят и битови боклуци в региона.

До община Благоевград е подаден сигнал още предходната година, че част от животинските обекти по брега на реката са противозаконни, следва да разберем дали ще бъдат отстранени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР