Незаконно сметище от умрели животни вдигна на крак институциите. То

...
Незаконно сметище от умрели животни вдигна на крак институциите. То
Коментари Харесай

Пред екокатастрофа: Чували с мъртви животни край водохващането на мездренско село

Незаконно бунище от умрели животни подвигна на крайник институциите. То се намира край интернационалния път Е-79 наоколо до Мездра.

Международен водач алармирал кмета на мездренското село Типченица, че в Мала река край интернационалния път Е-79 са изхвърлени освен всевъзможни строителни и битови боклуци, само че и десетки чували с трупове на животни и скотски кости, а в региона се носи непоносима миризма на мърша. Кметът уведомил институциите.

„ Тука има всевъзможни чували с биологични боклуци. Скелети от крави, хвърлени овце, още не сме го ревизирали всичкото. Явно коства пари да се изхвърли това на екарисаж, очевидно коства пари и някой си е решил, че може по този начин безсистемно да токсини хората “, разяснява кметът Типченица Георги Георгиев.



Проблемът е, че в реката е водохващането за село Типченица.

„ Ние сме на границата на екологична злополука - тук са изхвърлени тези биологични боклуци, по надолу на към 600-700 метра е нашето водохващане, тръбите са оголени в реката, и в случай че паднат камъни от строителството на пътя, който вършат, и се спукат тръбите, всичко ще отиде във водата за популацията на село Типченица “, описа управникът.



Вчера регионът е бил инспектиран от представители на Агенцията по храните. Обмисля се животинските боклуци да бъдат изгорени с мобилен инсинератор на място, с цел да се избегне нуждата от превозване. А причинителите се търсят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР