Незаконно къмпингуване по Северното Черноморие. Зрители сигнализираха за български и

...
Незаконно къмпингуване по Северното Черноморие. Зрители сигнализираха за български и
Коментари Харесай

Българи и румънци къмпингуват незаконно по Северното Черноморие

Незаконно къмпингуване по Северното Черноморие. Зрители алармираха за български и румънски туристи, които слагат палатки и каравани непосредствено на плажа в линията от Крапец до Дуранкулак. След тях остават тонове отпадъци, изсечени гори и развалени от паркирали коли предпазени дюни, оповестява Нова телевизия.

Палатки, каравани и кемпери изникват като гъби на плажа още от началото на сезона. През почивните дни съвсем цялата линия е изпълнена с къмпингуващи туристи, споделя мъж от Крапец. Не желае да бъде показвано лицето му, тъй като се тормози от нарушителите.

Зловеща е обстановката в Крапец. Стотици хиляди туристи идват и никой не мисли за чистотата, за хигиената. Тоалетни няма и всеки си прави една дупка зад палатката и там отхожда и си отпътува по-късно. Върху дюни, върху пясък, върху плажа, споделя мъжът.

Само на метри от дюните в Крапец има регламентиран къмпинг, в който против възнаграждение туристите могат да оставят караваната си. Там обаче е съвсем празно, а туристите са на плажа, в гората и по околните поляни.

Част от плажната линия в Крапец е превърната в палатков лагер. Палатките са опънати една до друга безусловно на метри от морето, някои даже и върху дюните на плажа.

Местните описват още, че туристите замърсяват плажа и гората, унищожават дюни с колите си, които не мърдали със седмици.

Проверка на Нова телевизия сподели, че в действителност част от дюните на плажа са превърнати в паркинг. Повечето туристи, които са опънали палатки на плажа, са румънци. Казват, че не знаят, че къмпингуването край дюните е неразрешено.

Тоалетни на плажа няма. Единствената е до близкия бар, която се оказва избавление за всички къмпингуващи. Има и самоделно направени бани, умивалници и тоалетни.

В гората до плажа караваните също са десетки. Съгласни са да заплащат, с цел да къмпингуват законно, само че при ясни правила и търпими такси. Освен това отхвърлят да замърсяват гората и плажа край дюните.

Всеки сезон от тук се извозват 500 тона отпадъци. Местните описват, че неведнъж са алармирали институциите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР