Незаконна сеч в България се извършва на много места, но

...
Незаконна сеч в България се извършва на много места, но
Коментари Харесай

Александър Дунчев: Незаконна сеч има на много места, но не и в Каравелово

Незаконна сеч в България се прави на доста места, само че не и над село Каравелово. Това съобщи някогашният шеф на Изпълнителната организация по горите и някогашен народен представител Александър Дунчев във връзка почналите през днешния ден инспекции на управляващите дали в региона на Карлово има противозаконна сеч, която може да е измежду аргументите за опустошителните наводнения, които потопиха няколко села.

В обява в профила си във Facebook Дунчев, който е лидер на листата на „ Продължаваме промяната ” в 26 МИР София-област, показва, че в случай че в Каравелово има проблем с горите, то той е в осъществяването на законните сечи и пътищата върху оголените до канара баири от обезлесяването и пороите през вековете.

Според специалиста почналите инспекции в региона от представители на изпълнителната власт и прокуратурата са " следващата лицемерна и смехотворна реакция на така наречен ни страна ".

На 2 септември пороен дъжд докара до злополучие, което остави над 250 семейства в община Карлово на процедура без покрив, без чиста питейна вода, без електроснабдяване. Въпреки че в началото властта, в лицето на служебния аграрни министър Явор Гечев и на служебния министър председател Гълъб Донев, съобщи, че в региона не е имало противозаконна сеч, жителите на потърпевшите села настояват противоположното. Те считат, че точно тя е съдействала за наводненията.

В резултат на това малко по-късно управляващите се задействаха и започнаха инспекции по проблема.

" Да вземат да ревизират като хората и да санкционират компаниите и корумпираните шефове на горски стопанства, където с жителите от месеци сигнализираме за същински, огромни и брутални противозаконни сечи! Но не - там дървената мафия си заплаща добре на партиите и никой не я стопира - с доста напън нарушаванията се признават, само че противозаконната сеч не стопира и осъдени няма ", написа Дунчев.

Той споделя, че има обитаеми места, в които се правят " брутални противозаконни сечи " и където всеки 10 години стават наводнения.

" Въпреки десетките ни сигнали тази година, нарушаванията не престават, а шефът на локалния горски надзор бе даже нараснал в шеф на най-високо равнище от така наречен длъжностен кабинет Виждате на какви големи площи от стотици декари е изчезнала дъбовата гора, в това число отвън насажденията с позволена сеч! В Каравелово такава грубост в горите няма, а потопът ги унищожи. Представяте ли си в общините с същинска противозаконна сеч какво ще направи и един малко по-силен дъждец ", добавя още някогашният шеф на Изпълнителната организация по горите.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР