Невиждана дипломатическа совалка за държавник от такъв ранг осъществи Владимир

...
Невиждана дипломатическа совалка за държавник от такъв ранг осъществи Владимир
Коментари Харесай

Дипломатическа совалка на Путин: Посети Дамаск, Кайро и Анкара за ден

Невиждана дипломатическа совалка за общественик от подобен сан реализира Владимир Путин. Руският президент, който рядко прави визити в чужбина, в рамките единствено на един ден посети Дамаск, Кайро и Анкара.



В Сирия, Египет и Турция Путин разиска със своите сътрудници както двустранните връзки, по този начин и обстановката в целия Близък изток.

От военно летище в Сирия съветският президент издаде заповед за евакуиране на съветските войски.

В Кайро изрази противоречие с решението на Доналд Тръмп едностранно да признае Ерусалим за столица на Израел.

„ Смятаме за контрапродуктивни всички стъпки, които предопределят изхода на договарянията сред палестинци и израелци. Такива стъпки носят дестабилизация и не оказват помощ за разрешаването на сегашната обстановка ”, уточни Путин.

В Анкара на взаимната си конференция с Путин Реджеп Тайип Ердоган заяви, че двамата са разискали редица районни въпроси и преди всичко създалото се състояние към Ерусалим. Путин добави, че и съгласно двете страни решението на американския президент Доналд Тръмп да реалокира посолството на Съединени американски щати в Ерусалим „ не оказва помощ за уреждането на ситуацията в Близкия изток, а назад, дестабилизира така и така комплицираната конюнктура в района ”.  

Актът на Вашингтон днес не срещна поддръжка и в Брюксел. На диалозите си с израелския министър председател Бенямин Нетаняху първият посланик на Евросъюза Федерика Могерини отклони апела му за признание на Ерусалим за столица на еврейската страна./ Бтв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР