Невероятно редки вкаменелости на бебе тиранозавър рекс бяха пуснати за

...
Невероятно редки вкаменелости на бебе тиранозавър рекс бяха пуснати за
Коментари Харесай

Продават останки от тиранозавър рекс в eBay

Невероятно редки вкаменелости на бебе тиранозавър рекс бяха пуснати за продажба в онлайн портала eBay на цена от 2.95 млн. $, оповестява Profit.bg.

Продавачът показва в обявата си, че останките са вероятно единствените на бебе тиранозавър рекс в света, добавяйки, че става дума за тяло с дължина 4.5 метра и череп с размер 53 сантиметра.

Останките, за които се твърди, че са на 68 млн. години, са листнати в уеб страницата от професионалния изследовател на вкаменелости Алън Детрик, предава CNBC.

„ Този рекс е бил доста рисков месояден. Това е рядка опция въобще в миналото да видите бебе рекс ”, сочи обявата, добавяйки, че оценките допускат, че динозавърът е бил на 4-годишна възраст, когато е умрял.

Детрик е отдал чартърен вкаменелостите на музея към University of Kansas през 2017 година, по информация на The Guardian, където е бил изложен досега на публикуването на обявата в eBay.



Останките са били открити от Детрик през 2013 година, като след това са станали негова благосъстоятелност.
Леонард Крипталка, шеф на Института по биоразнообразие към University of Kansas, показва в изказване от предходната седмица, че музеят към университета не продава или не посредничи по офертата.

„ Съответно екземплярът, който ни е възложен, беше изваден от експонатите и беше върнат на притежателя. Помолихме притежателя да отстрани всякаква асоциация с нас от обявата му за продажба ”, споделя той.

Междувременно, организацията Общество на палеонтолозите разгласява отворено писмо, повдигайки въпроса към „ етичния ” проблем, че неповторима вкаменелост от предишното може да бъде изгубена за публичното внимание. 

„ Собственикът употребява научното значение на екземпляра, в това число статуса на изложбата в University of Kansas, като част от рекламната си тактика. Допустимо е да се търгуват единствено отливки и други копия на вкаменелости от гръбначни животни, а не самите вкаменелости ”, показват от организацията.

„ Тъй като вкаменелостите на гръбначни животни са необичайност, множеството от тях способстват по неповторим метод към историята на живота. Всяка една, която бива изгубена за обществото, е част от към този момент фрагментираната история, която ние в никакъв случай няма да можем да възстановим ”, прибавят от организацията.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР