Невероятно малък 3D принтер претендира с основание, че е най-малкият

...
Невероятно малък 3D принтер претендира с основание, че е най-малкият
Коментари Харесай

Колко голям е най-малкият 3D принтер?

Невероятно дребен 3D принтер претендира с съображение, че е най-малкият в света. Устройството, показано от създателите на YouTube канала My N Mi, е сравнимо по размери с кибритена кутийка и microSD карта памет, написа technews.

По-конкретно, дребният 3D принтер има размери 18×31×41 мм и тежи единствено 17 грама. При това принтерът е изцяло функционален – работи въз основата на стереолитографска (SLA) печатна технология: в дребен контейнер на дъното със спринцовка се налива фотополимер, който се втвърдява под въздействието на светлина.

Устройството се свързва към компютъра посредством micro USB порт, ситуиран в задната част на кутийката. Може да отпечатва предмети с оптимален размер 11×11×17 мм при разграничителната дарба на пласта сред 0,005 и 0,3 мм и акуратност 0,135 мм.

 Колко огромен е най-малкият 3D принтер?

Разработчиците демонстрираха устройството в деяние, отпечатвайки полупрозрачна дрънкулка на робот. 3D принтерът пeчата с обичайно качество, типично за SLA технологията: на фигурката могат да се видят дребни елементи като механизми на гърдите на робота и издатини на главата и
краката.

Към момента липсват повече детайлности за плана и бъдещите проекти на разработчиците. Не е ясно дали това е просто една любителска концепция или план с комерсиален план.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР