Неутрална Швейцария е готова да действа като посредник, за да

...
Неутрална Швейцария е готова да действа като посредник, за да
Коментари Харесай

Швейцария иска да играе посредническа роля в кризата с КНДР

Неутрална Швейцария е подготвена да работи като медиатор, с цел да спомогне за разрешаването на рецесията в Северна Корея, в това число посредством осъществяване на министерски диалози, декларира швейцарският президент Дорис Лютард, представена от Ройтерс.

Лютард декларира, че швейцарски войски са ситуирани в граничната зона сред Южна Корея и Северна Корея и отбелязва, че нейната страна, както и Швеция, имат дълга история на неутрална и дискретна дипломация.

Но Китай и Съединени американски щати би трябвало да поемат своя дял отговорност, прибавя тя, предупреждавайки за " прекомерните реакции ".

Санкциите " не трансформират доста неща " във връзка с убеждаването на Пхенян да изостави оръжейните си стратегии, добавя тя.

Един ден след най-големия нуклеарен тест на Севера, Сеул съобщи, че разисква с Вашингтон разполагането на самолетоносачи и стратегически бомбардировачи на Корейския полуостров, откакто Пхенян има планове за нови изстрелвания на междуконтинентални ракети

 Съединени американски щати и Южна Корея ускоряват взаимните военни учения
Съединени американски щати и Южна Корея ускоряват взаимните военни учения

Обсъдили са Съединени американски щати да разположат нуклеарен самолетоносач и стратегически бомбардировачи

" Мисля, че в действителност е време за разговор ", оповестява Лютард на конференция в Берн.

"... Ние сме подготвени да предложим нашата роля и положителни услуги като медиатор. Мисля, че през идните седмици доста ще зависи от това по какъв начин Съединени американски щати и Китай могат да окажат въздействие в тази рецесия. Ето за какво мисля, че Швейцария и Швеция могат да играят роля зад завесата ", разяснява тя.

" Мисля, че това е нашата роля да разгледаме какви благоприятни условия откриваме. Защото Туитър няма да е съответен инструмент... Всичко би трябвало да е доста дискретно ", добавя Лютард.

Известно е, че севернокорейският водач Ким Чен-ун прекарва част от младостта си в Берн, учейки под подправено име.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР