Неумишлената игра с ръка в хода на атака, която завършва

...
Неумишлената игра с ръка в хода на атака, която завършва
Коментари Харесай

Променят правилата за игра с ръка във футбола

Неумишлената игра с ръка в хода на офанзива, която приключва с гол в противниковата врата, няма да бъде глобена и да води до анулация на попадението, както бе до момента. Тази смяна в правилника ще влезе в действие още за Евро 2020, разгласи шефът на съдиите на УЕФА Роберто Розети. Корекцията на правилото бе утвърдена още през март и ще влезе в действие от 1 юли. Организаторите на съответните шампионати обаче могат да вкарат смяната по-рано и съдиите за европейското към този момент са инструктирани, че ще би трябвало да вземат решения според новото предписание.

Разбира се, това не важи, в случай че топката е пратена във вратата с ръка или играта с ръка е директно преди гола, без значение дали това деяние е било съзнателно, или не. Тогава нарушаване се отсъжда и съответното попадение ще бъде анулирано.

В актуализацията има и повече изясненост за това какво съставлява " неестественото състояние " при играта с ръка. Счита се, че футболистът е направил тялото си неестествено по-голямо, когато ситуацията на ръката му не се дължи и не е целесъобразно от придвижването на тялото на играча в съответната обстановка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР