Неудобството от честото бодене на кожата за измерване на кръвна

...
Неудобството от честото бодене на кожата за измерване на кръвна
Коментари Харесай

Измерване на кръвна захар – лесно и без игли


Неудобството от честото бодене на кожата за премерване на кръвна захар при диабетици може да остане в историята. Съвременните технологии към този момент

разрешават доста по-безболезнено, освен това оптимално тъкмо и комфортно премерване на кръвната захар с новаторски уред.

Разработените досега разновидности на устройството изискват единствено двукратно взимане на кръвна проба в рамкитев на едно денонощие, с което да се калибрира уред. През останалото време той мери кръвната захар отдалечено, без потребност от игли .

Неприятното чувство и най-много болката при честото бодене на пръстите за взимане на проба възспират доста диабетно заболели да наблюдават постоянно своята кръвна захар. Това е главната спънка пред сполучливото конторлиране на болестта и затруднява придържането към по този начин нужната диета при диабет .

Иновативният уред за премерване на кръвна захар беше публично утвърден от Американската организация за надзор на храните и медикаментите единствено преди 2 дни, само че към този момент е извънредно известен. Той се състои от 2 обособени съставния елемент. Първият е дребен датчик, който се прилепва към горната част на ръката, в региона на трицепса. Вторият съставен елемент е дребен читател, който, доближен до датчика, регистрира показанията на кръвната захар и ги изобразява на удобен екран.

Свързани публикации.. Канелата е от изгода против висока кръвна захар и триглицериди 1 Изследване на кръвна захар за детска градина 0 Нова терапия за лекуване на диабет е на път 0

Апаратът предлага опция както за премерване на кръвна захар в действително време, по този начин и за следене на измененията в стойностите ѝ

през последните 8 часа. Така потребителите ще могат да се наблюдават за интервали на прекомерно висока кръвна захар , само че и за такива, в които тя е падала под нормата . Това положение основава не по-малко опасности за здравето от високата кръвна захар. Тази опция е още едно преимущество на новаторския уред пред множеството от досегашните способи, които разрешават само моментно премерване на кръвната захар.

Новият уред за премерване на кръвната захар е утвърден за прилагане и при двата вида захарна болест – диабет вид 1 и диабет вид 2. Очаква се той да стане обществено наличен в раките на няколко месеца. Освен това ще се работи и по неговото рационализиране с опция за непосредствено инжектиране на инсулин в случаи на потребност, съгласно стойностите на кръвната захар.

Новината е извънредно положителна и за диабетиците у нас, изключително за тези, които мъчно понасят иглите и се затрудняват с постоянното премерване на кръвната захар.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР