Неудължаването на сделката за зърно означава лишаване на Украйна от

...
Неудължаването на сделката за зърно означава лишаване на Украйна от
Коментари Харесай

Зърнената сделка е взривена, какво следва: Ердоган прочете присъдата на Украйна

Неудължаването на договорката за зърно значи отнемане на Украйна от последния експорт. Да се ​​спре доставката на газ през Украйна значи да се спре немската промишленост. Русия може да го направи. Единственият въпрос е политическата воля.

Страх и ненавист към президента Зеленски

Зърнената договорка избухна дружно с язовира на Каховската водноелектрическа централа. Контролният изстрел беше детонацията на тръбопровода за амоняк Толиати - Одеса.

Сега няма нищо, което да оправдае удължаването на това съглашение. Очевидно съвсем всички в Русия схващат това - от външното министерство до самостоятелните анализатори.

" Някои договаряния по въпроса за удължение на договорката за зърно към този момент не водят до на никое място. Особено след гърмежа на тръбопровода за амоняк в Харковска област, взривяването на дигата на Каховската водноелектрическа централа и в изискванията на украинската атака в Запорожка област ", споделя политологът Алексей Пилко.

" Цялата олелия към договорката със зърното е чудовищна дискредитация на съветската власт, гневен удар върху нейния имидж и известност както у нас, по този начин и в чужбина. Сделката би трябвало да бъде анулирана и повече да не се позори ", по този начин написа още той и това е редкият случай, когато безусловно няма какво да се добави към казаното.

Това, че договорката е завършила в навечерието на появяването на нова годишна продукция на пазара, се схваща освен в Русия. Най-вече това тревожи украинския президент Владимир Зеленски. За него е ясно, че в случай че договорката се провали, тогава Украйна ще остане с огромни количества зърно - и на практика без последната експортна промишленост.

За него също е явно, че в този случай ще намалее ползата към „ поддръжката “ на неговия режим от страна на западните сътрудници – въпреки всичко този интерес има икономическо измерение.

Украйна е нужна като оръжие против Русия, само че и като доста добър бизнес - да вземем за пример бизнесът на американската корпорация BlackRock, с която Зеленски подписа съглашение за основаване на Фонд за развиване на Украйна през март 2023 година, т.е. в действителност продаде всичко, което към момента беше скъпо в украинската селскостопанска стопанска система.

А за какво е нужна тази покупка, в случай че зърното не може да се изнася? И за какво да влагат във война, в случай че тя води до непрекъснати загуби?

Зеленски се пробва да направи нещо, звъни на Ердоган - само че той в отговор предлага да се сътвори взаимна комисия за изследване на аргументите за детонацията на язовир Каховка. Това, което трябваше да се преведе от дипломатически на украински, както следва: всичко се взема решение по договорката без вас.

Руснаците унижават Германия. Да я задушим

Но какво ще се реши най-после? Има съмнение, че на Запад, както и в Русия, са подготвени да се откажат от договорката. Освен това на Запад считат, че е време изцяло да пресечен икономическите контакти с Русия, в това число и поддържаните до момента, макар всевъзможни " ултиматумни " наказания. И макар действителните ползи на НАТО и Европейския съюз.

Все по-често се появяват подмятания за опцията за сходно решение. Ето, да вземем за пример, създателят на тези редове неотдавна се срещна с текстовете на " английския публицист " " Питър " Померанцев.

Пьотър Померанцев е роден в Киев, само че родителите му го водят на Запад през 1978 година Така че мястото му е там и го разгласяват не в емигрантските бунища, а да вземем за пример в „ Гардиън “. Русофобията на тази фигура е изцяло клинична, той главно споделя, че руснаците се характеризират със " смъртогон ", само че изводите от русофобските пасажи са доста забавни.

Той приканва за освобождение на Европа, на първо място на Германия, от съветското въздействие. Според него руснаците унижават европейските страни, като им доставят енергийни запаси, от които зависи европейската стопанска система.

Това може да се смята за теоретични структури - само че действителната политика на Англия и Съединени американски щати е точно тази: Европа би трябвало да бъде изолирана от Русия, даже в случай че това я заплашва с беднотия.

Искане за прекъсване. Германия ще загуби промишлеността

И практическите решения не са надалеч.

На 12 юни немският министър на стопанската система Роберт Хабек споделя: Ако Киев и Москва не възобновят съглашението за преноса на съветски газ през украинска територия, което изтича през 2024 година, немската промишленост може да се изправи пред съществени усложнения.

Това е учтиво обобщение на речта на Хабек. Нека отбележим същия Хабек, който през последните две години най-много се застъпи за цялостния отвод на Германия от всички съветски енергийни източници. И освен тъй като петролът и газът идват от Русия, само че тъй като той, сходно на външния министър Аналена Бербок, съставлява Зелената партия в настоящето немско държавно управление, чиято цел е да изостави всяка стопанска система, която е даже евентуално нездравословна. Включително от Топлоелектрическа централа и нуклеарната енергетика.

На Хабек от дълго време беше казано, че неговият възторг няма да докара до нищо положително за Германия. Но той беше твърдоглав - атомните електроцентрали би трябвало да бъдат затворени, потреблението на газ би трябвало да се понижи...

И той реализира обилни резултати: да вземем за пример през днешния ден химическата индустрия, в това число известният BASF, не може да работи в Германия, няколко металургични завода са затворени. Това е по този начин, тъй като силата стана прекомерно скъпа.

Въпреки това даже зеленият Хабек схваща, че цялостното прекъсване на цялата немска промишленост няма да е от изгода за Германия.

" Германия може да бъде принудена да понижи или даже да изключи промишления потенциал, в случай че съглашението за пренос на газ сред Украйна и Русия не бъде възобновено ", по този начин предава думите на Хабек Блумбърг.

Какво следва от това?

Невероятно нещо: Германия финансира войната с Русия в Украйна и праща танкове в Украйна. Тези танкове с черни кръстове в този момент се изгарят от нашите бойци, отблъсквайки вражеската „ контраатака “.

И същата Германия разчита на продължение на доставките на газ от Русия през Украйна (защото другояче промишлеността ще спре) и се счита за права. И, несъмнено, съветските патриоти са срещу доставките на газ от Русия за Европа – и тук нашите позиции, става известно, съответстват с тези на англосаксонците.

Англосаксонците са заинтригувани от колапса на европейската стопанска система. Но ние също. Англосаксонците желаят да повдигнат желязна завеса сред Европа и Русия, която не може да бъде прекрачена. Нямаме нищо срещу, стига да не ни нападат поради това перде.

Така че може би е време в действителност да пандизите изцяло последния кран на газопровода за Европа? Въпреки загубите? Какво мислите, другарю държавно управление?

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР