Нецензурни думи в учебно издание за 10-и клас – за

...
Нецензурни думи в учебно издание за 10-и клас – за
Коментари Харесай

Цитати от „18% сиво“ в учебно помагало възмутиха родители. Авторът: Книгата е за възрастна аудитория

Нецензурни думи в образователно издание за 10-и клас – за това алармират родители в обществените мрежи. Нецензурните изрази вършат усещане на Петя Павлова в образователното пособие на сина ѝ. Веднага подава сигнал.
„ Не поддържам на това да учат децата ни. След поста, който разгласих, имаше доста мнения, което демонстрира, че обществото ни е будно “, разяснява тя.
Извадката в образователното издание е от упражнение, като фрагментите са от романа „ 18% сиво “ на писателя Захари Карабашлиев. За Новините ON AIR създателят съобщи, че не е давал разрешение да се употребяват фрагменти от романа му.
„ Не съм давал и не бих дал единодушието си за използването на цитати от моя разказ „ 18% сиво “ за образователни цели. Тази книга е предопределена за по-възрастна публика! “, се показва в позиция на писателя.
Директорът Асен Александров споделя, че романът „ 18% сиво “ не е част от образователната стратегия, а фрагментът от него е включен в образователно пособие, което се употребява по преценка на преподавателя.
„ Учителят преценя какво да се преподава. Учебникът значи, че е част от наложителната образователна стратегия. А творбата „ 18% сиво “, доколкото разбрах от учители, не е част от наложителната образователна стратегия. Всъщност това би трябвало да се ревизира, дали този разказ е част от нея, а то не е! “, разяснява шефът.
От Министерството на образованието започнаха инспекция по случая.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР