Нетният износ на аграрни стоки от България възлиза на 636.4

...
Нетният износ на аграрни стоки от България възлиза на 636.4
Коментари Харесай

Нетният износ на аграрни стоки скача с близо 32% през тази година

Нетният експорт на земеделски артикули от България възлиза на 636.4 млн. евро към края на първото полугодие на тази година. Това е растеж от 31.8% по отношение на същия интервал на предходната година, сочат предварителните данни на Министерството на земеделието, храните и горите.

Информацията беше показана от земеделския заместник-министър Георги Събев в границите на научната конференция „ Земеделие и доставяне с храни: пазари и политики “, излиза наяве от известие на пресцентъра на ведомството. Събев изрази вяра темпът на напредък да се резервира и в идващите месеци, което ще бъде индикатор за гладко излизане от постепидемичните стопански последствия.
 Българското селско стопанство създава по-малко на по-високи цени Българското селско стопанство създава по-малко на по-високи цени
Селскостопанската продукция в България записва спад в създадените количества от 11% на годишна база, като в това време цените скача...

„ Много е значимо българските производители на селскостопанска продукция и храни да продължат да усъвършенстват своята конкурентоспособност, употребявайки опциите на ограниченията от Програмата за развиване на селските региони и Фонда за поощряване на софтуерния и екологичен преход на селското стопанство от Националния проект за възобновяване и резистентност “, уточни още земеделският заместник-министър.

По думите му, постоянното развиване на аграрния бранш е обвързвано с превъзмогването на редица световни провокации. Събев посочи, че това са климатичните промени, понижаване на разхищението от храни, както и зеленият пакт. Той посочи, че за оправянето с тях е нужна вярната симбиоза сред науката, страната, неправителствения бранш и бизнеса. „ Диалогът сред всички нас е в основата на сполучливото решение и напъните, които поставяме в тази посока “, сподели още заместник-министърът.

Брутната добавена стойност в бранш „ Селско, горско и рибно стопанство ” за 2020 година възлиза на над 4 милиарда лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР