Нетната печалба на една от най-големите инвестиционни банки в света,

Нетната печалба на една от най-големите инвестиционни банки в света, ...

JP Morgan с 11% ръст на нетната печалба за полугодието.Нетната печалба на една от най-големите инвестиционни банки в света, JP Morgan Chase, нарасна с 11% през първата половина на годината в сравнение със същия период на 2018 година. Стойността на печалбата е в размер на 18.831 млрд. долара, показва доклад на банката.

Разпределената печалба на акция е 5.46 долара спрямо 4.66 долара година по-рано. През второто тримесечие банката е регистрирала нетна печалба от 9.652 млрд. долара, което е 16% ръст на годишна база. Приходите на JP Morgan за периода нарастват с 4%, достигайки 28.832 млрд. долара.

"Имахме добро второ тримесечие благодарение на нашия диверсифициран глобален бизнес модел", отбеляза Джейми Деймън от JP Morgan Chase и уточни, че в резултатите на банката се отразяват също стабилното ниво на потребителско доверие, доброто създаване на работни места и растежа на заплатите в САЩ. Тези резултати на една от най-големите инвестиционни банки в света са внимателно наблюдавани от инвеститори, които искат да преценят здравето на икономиката на САЩ, предаде Ройтерс. 

Инвестиционна банка JP Morgan Chase е основана през 1799 г. и е един от световните лидери в областта на инвестиционното банкиране и потребителското доверие. Понастоящем банката оперира в над 60 страни.

Източник: banker.bg