NetLab алармира за разкрита от тях малвъртайзинг кампания, провеждана от

...
NetLab алармира за разкрита от тях малвъртайзинг кампания, провеждана от
Коментари Харесай

Рекламна агенция доставяла криптокопач, преодолявала блокирането на реклама

NetLab сигнализира за разкрита от тях малвъртайзинг акция, провеждана от организация, доставяща онлайн реклама. Заедно с нея обаче те доставяли и копач на криптовалута, а с цел да са сигурни, че напъните им ще бъдат възнаградени употребявали техника, с която деактивирали блокаторите на реклама.

Истинското име на въпросната организация не се показва (Qihoo NetLab я назовават DGA.popad). Престъпниците употребяват ловко техника, взета назаем от обичайните киберпрестъпници, наречена „алгоритъм за генериране на домейни“ (domain generation algorithm, DGA), която оказва помощ на създателите на акцията елементарно да се ориентират за изпращането на спомагателни указания към инфектираната машина, а дружно с това ловко да прикрият командната си инфраструктура. Освен своите непокътнати зловредни адреси, доставящи реклама и копач на Monero, тези от задачите, които употребяват блокатори на реклама получават наличие от DGA домейн. И защото блокаторите на реклама постоянно блокират главно известни им към този момент адреси, те подценяват рекламата, идваща от домейните, регистрирани със инцидентни адреси чрез DGA. Едно от нещастните открития, разкрити от NetLab е, че за прочут интервал от време, един от тези адреси е станал толкоз известен (предполагаемо това значи, че е събрал огромен брой жертви), че е влезнал в класацията на Alexa Top 2000.

Това не е първата акция за снабдяване на злотворен код чрез реклама в Интернет, при която адблокаторите биват заблуждавани. През предходната година беше засечена и спряна RoughTed, мощна малвъртайзинг акция, сполучливо преодоляваща отбраните на адблокърите. Независимо от тези два случая, блокаторите на онлайн реклама през днешния ден се оказват наложителен съставен елемент от комплекта ви за интернет отбрана и за жалост, постоянно без тях просто не може. В същото време, доста е евентуално вашият обичан уебсайт да приключи съществуването си, в случай че не получава финансиране от реклама, тъй че въпросът е трънлив. Доста неприятна е обаче една засилваща се наклонност в Мрежата, уеб сайтове да не разрешават достъпа до тях, в случай че засекат, че употребявате блокатор на реклама. Тук е добре да напомним страхотния гаф на Forbes от 2016. Независимо от това, че към уеб страницата на изданието беше извършена малвъртайзинг офанзива, Forbes започнаха да карат посетителите си да изключват блокаторите на реклама. Какво последва? Разбира се, че нова малвъртайзинг офанзива. Не е известно изданието да е обезщетило някой от засегнатите от офанзивата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР