Нетфликс ще ограничи сцените с тютюнопушене в сериалите си. Причината

...
Нетфликс ще ограничи сцените с тютюнопушене в сериалите си. Причината
Коментари Харесай

"Нетфликс" ограничава тютюнопушенето в сериалите си

Нетфликс " ще ограничи сцените с тютюнопушене в сериалите си. Причината за това е изследване, съгласно което стрийминг платформата демонстрира сходни фрагменти доста повече, в сравнение с го вършат малките екрани в Съединени американски щати, заяви " Би Би Си ".

Според изказване на " Нетфликс " тютюнопушенето в стратегии, ориентирани към младата аудитория, ще бъде показвано единствено в случай че става дума за историческа или фактологична меродавност. В други сериали то ще бъде употребявано, в случай че е значително за креативната визия на артистите или е определящо за съответния персонаж.

Компанията посочи, че " поддържа с всички сили " свободата на изложение, само че призна, че тютюнопушенето е нездравословно и когато е показано по положителен метод на екрана, то може да повлияе по отрицателен метод на младежите.

Промените са разследване от изследване за използването на цигари на дребния екран, направено от американската общественост Truth Initiative, която приканва хората да се откажат от използването на тютюневи произведения. Сред сериалите, които са прегледани в него са " Оранжевото е новото черно ", Stranger Things и " Къща от карти ". Данните демонстрират, че с развиването на сериалите показаното в тях тютюнопушенето се усилва. То е повече спрямо телевизионни продукции като " Теория за огромния гърмеж " и " Живите мъртви ".

Според изследването обаче и в двата случая сцените с тютюнопушене нарастват. " Пушенето на дребния екран е станало от постоянно до съвсем неизбежно ", написа в него. В изследването е изтъкнато, че използването на тютюневи произведения в телевизионните стратегии не е изследвано толкоз доста, колкото във филмите на огромен екран, само че е основателно да се заключи, че то има същото нездравословно въздействие.

За съпоставяне във Англия телевизизиите би трябвало да съблюдават прецизни правила по този въпрос. Според тях в стратегии, които могат да бъдат гледани от малолетни, тютюнопушенето би трябвало да бъде избягвано, то да не бъде окуражавано, да не бъде представяно по прелъстителен метод и да не бъде употребявано с лека ръка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР