Нетфликс премахна спорна сцена от популярния сериал, насочен към младата

...
Нетфликс премахна спорна сцена от популярния сериал, насочен към младата
Коментари Харесай

"Нетфликс" изряза сцена със самоубийство от популярен тийнейджърски сериал

Нетфликс " отстрани противоречива сцена от известния сериал, ориентиран към младата публика, " 13 аргументи за какво ", която демонстрира в подробни елементи самоубийството на младеж. В обява в " Туитър " компанията изясни, че това е разследване от рекомендации на специалисти от региона на медицината, съобщи " Би Би Си ".

Във въпросната сцена героинята от сериала Хана, изиграна от актрисата Катрин Лангфорд, прерязва вените си, до момента в който лежи във вана. Кадрите са показани в първия сезон на " 13 аргументи за какво ", качен в платформата на 31 март, 2017 година В новата версия на епизода 3-минутната сцена е пропусната.

В изказване до медиите представител на " Нетфликс " посочи, че сериалът е подтикнал доста младежи да проговорят намерено за тематики като депресията и самоубийството. Въпреки че сериалът се употребява с утвърждението на рецензията, доста организации застанаха против телевизионното щоу. Техният претекст бешае, че в него самоубийството е показано в позитивна светлина. Премахването на сцената беше признато с утвърждение от огромна част от тези организации.

" Покриването на сложни тематики в един сериал може да увеличи разбирането и да окуражи хората да търсят помощ, само че е значимо това да се прави по виновен метод ", съобщи Лорна Фрейзър от организацията " Самаряните ", която оказва помощ на хора, които имат суицидни мисли.

Според американско изследване в месеците от първичното лъчение на първия сезон на " 13 аргументи за какво " самоубийствата на млади американци са нарастнали с съвсем една трета. По данни на Националния институт по опазване на здравето в Съединени американски щати през април, 2017 година самоубийствата на американски жители на възраст от 10 до 17 години се е повишило с 28.9 %. В тази възрастова граница до края на годината е имало повишаване и с 195 смъртни случая по отношение на цифрите от минали години.

Експертите обаче признават, че изследването не може да бъде представително и те не са разкрили директна връзка сред сериала и покачването на броя самоубийства на младежи.

" Една сцена не може да бъде по-важна от живота на сериала и неговото обръщение, че би трябвало да се грижим повече един за различен ", разяснява продуцентът на " 13 аргументи за какво " Браян Йорки. В " Туитър " той посочи, че основателите на шоуто са изобразили " грозната и мъчителна действителност на самоубийството с такива подробни елементи, с цел да бъдат сигурни, че никой няма да изиска да й подражава ".

Сериалът е основан на едноименния разказ на Джей Ашър, оповестен през 2007 година В него се споделя за ученичка, която е протегнала ръка на живота си. Тя оставя след себе си 13 аудиозаписа с аргументите за какво е направила това, които са открити от неин съученик.

Вторият сезон на " 13 аргументи за какво " излезе през 2018 година, а третият се чака да бъде качен в " Нетфликс " тази година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР