Нетаняху: Израел има 3 условия за мир в Газа.Израелският премиер Бенямин

...
Нетаняху: Израел има 3 условия за мир в Газа.Израелският премиер Бенямин
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел има 3 условия за мир в Газа


Нетаняху: Израел има 3 условия за мир в Газа.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху назова трите условия за преустановяване на военния спор

в Ивицата Газа – унищожаването на „ Хамас “, демилитаризацията и дерадикализацията на анклава. Това написа той в публикация за The Wall Street Journal (WSJ), оповестена в понеделник.
„ Хамас “ би трябвало да бъде погубен,
Газа би трябвало да бъде демилитаризирана и палестинското общество би трябвало да бъде дерадикализирано.

Това са три предпоставки за мир сред Израел и неговите палестински съседи в линията Газа “, написа Нетаняху.

Според него, САЩ, Англия,

Франция, Германия и доста други страни поддържат намерението на Израел да унищожи радикалното палестинско придвижване.

„ За постигането на тази цел е належащо да се отстрани нейният боен капацитет и да се постави завършек на политическото му владичество над Ивицата Газа “, показва министър-председателят.

За демилитаризирането на анклава е необходимо да се сътвори краткотрайна зона за сигурност по периметъра на Ивицата Газа и механизъм за ревизия на границата с Египет,
с което да се предотврати контрабандата на оръжия в Газа.
Палестинското гражданско общество би трябвало да бъде трансформирано, тъй че неговите хора да поддържат битката против тероризма, вместо да я финансират, написа още Нетаняху.

Припомняме, че министър председателят разгласи на 24 декември, че Израел уголемява военната си операция и ще продължи войната до победа над радикалното придвижване Хамас, ръководещо в анклава.

В същия ден представителят Даниел Хагари сподели, че израелската войска задълбочава интервенцията си в региона на град Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа, откривайки радикални тунели, до момента в който напредват.

„ Хамас “ в понеделник опроверга информациите, че отхвърля египетското предложение за мир, само че в това време припомниха, че не може да има договаряния без цялостно прекъсване на експанзията на Израел.

От придвижването настояха, че не са осведомени с детайлите на документа.

Египет показа амбициозно предложение за преустановяване на войната сред Израел и „ Хамас “. То включва преустановяване на огъня, поетапно освобождение на заложници и основаване на палестинско държавно управление от специалисти, които да ръководят Ивицата Газа и окупирания Западен бряг. Предложението бе създадено взаимно с Катар.

Новината за предлагането пристигна, откакто израелските въздушни удари нанесоха тежки удари върху централната и южната част на Газа.

Миналата седмица израелският министър председател Бенямин Нетаняху акцентира, че войната няма да завърши скоро. По думите му Израел не се отказал от първичните си цели.

Повече от 20 000 палестинци са били убити по време на 11-седмичната война с Израел. Повече от 2,3 милиона души пък бяха разселени. ООН неколкократно предизвести, че Газа е пред филантропична злополука. Смята се, че повече от 100 заложници към момента са арестувани в Газа.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР