Нестле България с органичен ръст от 8,8% за първото тримесечие

...
Нестле България с органичен ръст от 8,8% за първото тримесечие
Коментари Харесай

Нестле Групата потвърждава прогнозата за 2024 г. и отчита органичен ръст от 1,4% за първото тримесечие на годината

Нестле България с органически растеж от 8,8% за първото тримесечие на годината, в която бележи своята 30-годишнина на пазара

Органичен растеж от 1,4%, с растеж в цените от 3,4% и действителен вътрешен растеж (RIG) от -2,0%. Общите регистрирани продажби са 22,1 милиарда швейцарски франка, спад от 5,9% (3-месечието на 2023 година: 23,5 милиарда швейцарски франка). Валутните курсови разлики водят до понижаване на продажбите с 6,7%. Продажбата на дялове имаотрицателно влияние от 0,6%. Положително въздействие върху органичния растеж на продажбите за Групата имат Европа и разрастващите се пазари, а Северна Америка е с негативно влияние. Прогнозата за 2024 година е доказана: чакаме органически растеж на продажбите от към 4% и умерено нарастване на маржа на оперативната облага от съществена комерсиална активност. Основната облага на акция в непрекъсната валута се чака да се усили с сред 6% и 10%.

 

Марк Шнайдер, основен изпълнителен шеф на Nestlé, разяснява: „ Очаквахме муден старт и ще забележим мощно възобновяване на действителния вътрешен растеж (RIG) през второто тримесечие с надеждни резултати за остатъка от годината. Широката гама от начинания за напредък в цялата група към този момент стартират да дават резултати. 

В Северна Америка засилихме интензивността на нововъведенията и комерсиалните си действия, най-вече в замразените храни, които изгубиха позиции през първото тримесечие. Планът за консолидиране на бизнеса с витамини, минерали и добавки на Nestlé Health Science е в деяние, като повратната точка се чака през второто тримесечие и мощен напредък по-късно.

Основните цели на Nestlé не престават да бъдат оптималното показване, имплементирането на нашия опит в региона на науката и храненето и стимулирането на растежа с нашите марки, оценени на милиарди. Потвърждаваме нашата прогноза за 2024 година и гледаме напред с убеденост. “

 

Продажби на групата

Органичният растеж е 1,4%. Ценообразуването е 3,4%, след висока база за съпоставяне през 2023 година Реалният вътрешен растеж (RIG) е -2,0%, повлиян от слабото потребителско търсене, изключително в Северна Америка, и краткотрайните ограничавания на предлагането на витамини, минерали и добавки.

По райони органичният напредък се движи от Европа и разрастващите се пазари, което компенсира спада на продажбите в Северна Америка. На развитите пазари органичният растеж е -0,4%, с негативен действителен вътрешен растеж (RIG) и позитивен растеж в цените. В разрастващите се пазари органичният растеж е 4,1%, воден от ценообразуването с леко негативен действителен вътрешен растеж (RIG).

 

По продуктова категория:

Purina PetCare има максимален принос за органичния растеж, подхранван от константните растежи на научно обоснованите първокласни марки, Purina ONE, Fancy Feast и Friskies. Кафето реализира невисок едноцифрен растеж, с нескончаем темпза Nescafé, Nespresso и Starbucks. Продажбите в шоколадовите произведения имат междинен едноцифрен ритъм, със мощен растеж за KitKat и сезонните артикули. Водите имат междинен едноцифрен растеж, подсилен от ръстана Perrier и продължаващия ритъм на S.Pellegrino. Продажбите на детски храни (Infant Nutrition) набъбнаха с невисок едноцифрен ритъм, въз основа на продължаващата инерция за NAN и олигозахариди от човешко мляко (HMOs). Както се очакваше, Nestlé Health Science регистрира негативен напредък, като мощното търсене на здравно хранене беше обезщетено от краткотрайните ограничавания на предлагането на витамини, минерали и добавки. Млечните артикули регистрираха негативен растеж, след висока база за съпоставяне през миналата година. Готварските артикули означават негативен напредък, защото мощното търсене на Maggi беше обезщетено от спад в продажбите на замразени храни в Северна Америка.

 

По канали органичният растеж на продажбите на дребно остава постоянен на 1,4%. Продажбите от електронната търговия са нарастнали с 6,1%, достигайки 17,4% от общите продажби на Групата. Органичният растеж на каналите отвън дома е 2,0%.

Продажбите на дялове имат негативно влияние с 0,6%, значително свързани със основаването на взаимно дружество с PAI Partners за бизнеса на Nestlé със замразена пица в Европа. Разликите във валутните курсове води до понижаване на продажбите с 6,7%. Общите регистрирани продажби са намалели с 5,9% до 22,1 милиарда швейцарски франка.

Прогнозата за цялата 2024 година е доказана: чакаме органически растеж на продажбите от към 4% и умерено нарастване на маржа на оперативната облага от съществена комерсиална активност. Основната облага на акция в непрекъсната валута се чака да се усили сред 6% и 10%.

Нестле България

„ Навлязохме в юбилейната за нас 2024 година устремени да надграждаме. Холистичният ни метод към бизнес развиване потвърждават своята успеваемост и в първото тримесечие на 2024. Освен, че достигнахме органически растеж от 8,8% с помощта на отдадения екип на Нестле България, ние не стопираме да развиваме своите обществено виновни интензивности, единствено част от които са зимното издание на „ Нестле за Живей Активно! “, новолансираният конкурс „ Родители, овации! “ и разширението на задачата „ SOS Залесяване “ до национално равнище. Предстои ни изключителна година! “  Петър Стоилов, изпълнителен шеф на Нестле България.

В първото тримечечие на годината, в която Нестле България отбелзва своята 30-годишнина на българския пазар, органичният растеж доближава 8,8%.

 

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР