Нестле България придоби бизнеса Solgar® в атрактивната и развиваща се

...
Нестле България придоби бизнеса Solgar® в атрактивната и развиваща се
Коментари Харесай

Нестле придобива бизнеса за хранителни добавки и витамини Solgar


Нестле България закупи бизнеса Solgar® в атрактивната и разрастваща се категория хранене и хранителни добавки. Сделката на локално равнище се случва след привършване на придобиването на главните марки на Bountiful Company от Nestlé през август 2021 година, която включва марките Nature’s Bounty®, Solgar®, Osteo Bi-Flex®, Puritan’s Pride®, Ester-C® и Sundown®.

Тази договорка значи, че продуктите на международния водач за хранителни добавки Solgar® са интегрирани в портфолиото на Нестле България. Компанията оперираща продажбите, Isoplus България, ще продължи да ръководи бизнеса в България под собствеността на Нестле България, интегрирана в звеното Nestlé Health Science.
-->
" Това придобиване е вълнуваща стъпка, която вдъхва живот на нашата цел: да отключим силата на храната и да подобрим качеството на живот както за актуалните, по този начин и за идващите генерации. Придобиването на бизнеса на Solgar® способства за опциите за напредък на Нестле България на извънредно атрактивен пазар на добавки, витамини и минерали. Каним нашите консуматори да се насладят на добавките, витамините и продуктите на Solgar®, ориентирани към по-здравословен метод на живот ", споделя Алесандро Занели, управител Маркетинг за Нестле Южна и Източна Европа

" Очакваме с неспокойствие включването на гамата от добавки, витамини и артикули на Solgar®, ориентирани към по-здравословен метод на живот, в портфолиото на Нестле България. По този метод ще достигнем  до нови потребителски сегменти и ще дадем нови благоприятни условия за избор за актуалните клиенти на двете марки ", споделя Петър Стоилов, Изпълнителен шеф на Нестле България.

С консолидираното на добавките на Solgar® в портфолиото си, Нестле България ще открие ново поделение в България в границите на Nestlé Health Science. Неговата цел ще е да разшири оперативния отпечатък на компанията, да се концентрира върху растежа на портфолиото, като в същото време се възползва от модела на дистрибуция на Isoplus България. По този метод ще добие дълбоки знания за потребителите и ще укрепи позицията на Solgar® на българския пазар посредством спомагателни вложения.

Мартин Халбайс, началник на звеното Nestlé Health Science Европа, разяснява: " С огромна наслада приветстваме екипа на Nestlé Health Science в Нестле България посредством придобиването на дистрибуторския бизнес на Solgar®. Нашата цел е да дадем опция за обезпечаване на по-здравословен живот на потребителите, от най-младите до най-възрастните, посредством научнообосновано хранене, опит и нововъведения. "

" Тази профилирана категория хранителни добавки е построена въз основата на нововъведения и отдаденост от хора, за които силата на храненето е от извънредно значение. Така те  дават опция на хората да живеят един по-здравословен живот и ние чакаме с неспокойствие да продължим да вкарваме тези детайли в живота на нашите консуматори ", споделя Михай Илиеску-Зигмунд, управител Бизнес развиване, Nestlé Health Science.

През 2021 година Nestlé Health Science придобива Bountiful Company, която заема позицията на водач в промишлеността за витамини, минерали, билки и добавки. Една от добитите марки е Solgar®. Основана в 1947 година в Долен Манхатън, Ню Йорк, Solgar® е водеща марка на международния пазар на хранителни добавки, като нейни съществени действия се стремят към обезпечаването на качество, здраве и богатство. В продължение на десетилетия задачата ѝ остава същата: да основава най-хубавите хранителни добавки в дребни партиди, станали вероятни посредством усърдни проучвания, употребявайки единствено най-хубавите първични материали.

Продуктите на Solgar® се популяризират в България от 2012 година от Isoplus, компания, учредена през 1986 година в Гърция за да предложи на гръцките консуматори висококачествени натурални хранителни добавки, като в същото време предлага допустимо най-хубавото обслужване и информация на клиентите и научната общественост. През 1992 година Isoplus стартира да си сътрудничи с американската компания за хранителни добавки Solgar®, водеща международна компания за хранителни добавки, като става формален представител и дистрибутор на тези артикули за Гърция, а по-късно и за други страни в района.

Nestlé Health Science е водач в науката за храненето и световно ръководено бизнес звено на Нестле. Ние имаме вяра в стимулирането на по-здравословен метод на живот през хранене и се ангажираме да дадем нова формулировка на ръководството на здравето, предлагайки необятно портфолио от научнообосновани хранителни групи за деен метод на живот, здравно хранене и фармацевтични решения. Нашата обширна изследователска мрежа, както в центровете за научноизследователска и развойна активност на Нестле, по този начин и с външни сътрудници, обезпечава основата за артикули, които могат да оказват помощ на хората да живеят живота си по най-здравословния метод. Със седалище в Швейцария, ние имаме повече от 11 000 чиновници по целия свят, с артикули, налични допълнително от 140 страни.

.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР