Нестандартният подход с номинацията на Антон Хекимян за кмет на

...
Нестандартният подход с номинацията на Антон Хекимян за кмет на
Коментари Харесай

Павел Вълчев, Алфа Рисърч: Номинацията на Хекимян е нестандартна, но обяснима

Нестандартният метод с номинацията на Антон Хекимян за кмет на София от ГЕРБ ми се коства разбираем. На последните парламентарни избори ПП-ДБ имаха повече гласове от ГЕРБ. Логично е ГЕРБ да търсят поддръжка освен измежду личните си симпатизанти. Тази кандидатура ми се коства един добър метод, следва да забележим дали претендентът ще бъде припознат от хората като кмет на София. Това сподели студиото на „ Добро утро, Европа “ Павел Вълчев от Алфа рисърч.

Според Вълчев това, че номинацията на Хекимян беше оповестена в последния миг не би трябвало да е проблем за ГЕРБ, тъй като той е задоволително известен и няма потребност да бъде разпространяван, само че дали ще влезе в обувките на кмет, следва да забележим.
Това, че е публицист не би следвало да е проблем. А що се отнася до това има ли някакви зависимости – тук би трябвало да се търсят съответни образци, в случай че се счита, че има такива. Факт е, че никой допреди няколко дни не подозираше, че той по някакъв метод ще бъде зает с ГЕРБ.
Павел Вълчев, Алфа рисърч

От една страна членската маса на партията би трябвало да го припознае, от друга би трябвало и други хора да го поддържат, с цел да има късмет в София. Това ще забележим и по неговото държание. Значима част от хората вземат решение за кого да гласоподават точно в предизборната акция, съобщи още Павел Вълчев.
Това е доста остарял спор в историята на публицистиката. Дори и да се спрем единствено на последните 30 години, има доста образци за прекрачване на границата межуд политика и публицистика. Това сподели медийният експерт Николета Даскалова. Според нея самичък по себе си този вид промяна на функциите не е нещо ново, само че е значим е подтекстът на това което се случва.
През последите 15 година бяхме очевидци на разнообразни обвързаности сред медии и политика. През последните години виждаме отчасти понижаване на тази хватка и на този декор се случва тази кандидатура. Интересно е публицистите по какъв начин реагират. Мненията са разнопосочни. В средите няма консенсус дали публицистите могат да се занимават с ПР, политика и тн. Едни споделят „ да, възможно е “, други споделят „ това поставя завършек на журналистическата кариера “. Част от гилдията реагира доста загрижено, с тезата че това е нещо катастрофично, че дефинитивно дискредитира специалността.
Николета Даскалова, медиен специалист

Според Николета Даскалова забавното в тази обстановка е мащабът на нещото, което се случи.
Говорим за партията, която победи на последните избори, приказваме за началник на вести в една от най-влиятелните медии. Бързината, с която става това нещо – от през днешния ден за на следващия ден. Това е изключително обезспокоително. Няма по какъв начин да не се разсънят въпроси, че нещо се е случило през последните години.
Николета Даскалова, медиен специалист

Факт е, че е доста значимо какво ще е разпределението на силите в СОС, добави още Павел Вълчев. Кметът не може да ръководи самичък и неговото ууиправление зависи от общинския съвет, можем да предположим, че едва ли ще има преобладаваща партия в СОС. Интересно е какви обединения ще забележим, сподели още той.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР