Неслучайно Пъблишърс Уикли определя Джеймс Патерсън като Кралят на бестселърите“.

...
Неслучайно Пъблишърс Уикли определя Джеймс Патерсън като Кралят на бестселърите“.
Коментари Харесай

Грабеж по сценарий

Неслучайно Пъблишърс Уикли дефинира Джеймс Патерсън като „ Кралят на бестселърите “. След като печели премия „ Едгар “ за дебютния си разказ през 1977 година, книгите на популярния публицист са продадени в над 380 милиона екземпляра в целия свят. През последните години Патерсън е имал повече бестселъри №1, в сравнение с Джон Гришам, Том Кланси, Джоан Роулинг и Дан Браун, взети дружно. Включен е в книгата за върховете на „ Гинес “ с 31 романа с твърди корици, заели първа позиция в класацията на „ Ню Йорк Таймс “, и общо 45 заглавия, попаднали в същата ранглиста.
Неговият емблематичен воин Алекс Крос е измежду любимците на генерации фенове на престъпните трилъри. Три от романите за детектива психолог, измежду които и „ Завръщането на паяка “, имат кино акомодации.
Освен на писане, Патерсън посвещава голяма част от времето си и за щедрост, като влага старания и средства в редица дела, подкрепящи четенето.
Братята Басет са международна марка в бизнеса с бижута. Леополд е ексцентрично новобогаташ, за него никое наслаждение не е прекомерно скъпо. Максуел пък е занаятчия в занаята, за който качеството стои над всичко.
Най-новото украшение на братята обаче – изящна смарагдова огърлица на стойност 8 милиона $ – е откраднато. Актрисата, която го е носила, е убита при грабежа. Случаят е трансфериран към отдел „ Специални клиенти “.
Зак Джордан е детектив в отдела за отбрана на привилегированите. Заедно с партньорката си Кайли той потегля по следите на похитителите.
Събитията водят двамата сътрудници от блестящите мезонети на Манхатън до дълбините на престъпния свят. В търсенето на истината Зак и Кайли ще се изправят пред двойна опасност, която вещае неприятности както за братята Басет, по този начин и за отдела.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР