Неслучайно чесънът е наречен природен антибиотик. Леко лютивият и ароматен

...
Неслучайно чесънът е наречен природен антибиотик. Леко лютивият и ароматен
Коментари Харесай

Отглеждане на чесън в домашни условия

Неслучайно чесънът е наименуван естествен антибиотик. Леко лютивият и благоуханен зарзават има многочислени здравословни качества. Отделно от това характерният му усет придава забележителни преимущества на редица обичайни ястия.

Макар и да може се откри целогодишно, в последните години от ден на ден домакини, изключително феновете на градинарството, избират да отглеждат чесън вкъщи. Освен прелестното възприятие, когато сложите на трапезата артикул, който е отгледан от самите вас, преимущество да отглеждате ароматния зарзават в домашни изискване е и че той ще бъде екологично чист.

Най-хубавото е, че с цел да отглеждате това растение, не е нужна огромна философия и доста старания. Чесънът е относително непретенциозна просвета, която не изисква специфични грижи.

Сади се два пъти в годината – през април и през октомври, само че към момента не е късно да засадите вашия първи домакински чесън.

Първото нещо, което ще ви е належащо, е саксия. Купете си дълбока продълговата саксия с дупки за дренаж.

Макар и да не е придирчив, чесънът обича глинеста почва. Тя би трябвало да е обогатена. Ако не можете да намерите изсушена естествена тор, най-добре е да купите обогатена почва от близкия цветарски магазин.

 Зелен чесън

Преди да засадите чесъна, оставете за няколко дни скилидките във мокър памук, с цел да покълнат. Направете дребни дупки във влажната почва. Те не би трябвало да са на повече от три сантиметра дълбочина. Сложете покълналите скилидки и ги покрийте с пръст. В една саксия засадете не повече от четири скилидки. За ориентир дистанцията сред обособените скилидки би трябвало да е към осем сантиметра.

Чесънът обича умерена топлота. Хубаво е да поставите саксията на слънчево място в стаята. Не са нужни други специфични грижи, с изключение на да поддържате стайна температура и да поливате най-малко два пъти седмично. Растението не трябва да се преполива изключително когато излязат първите зелени стъбълца.

Това е всичко. Ако всичко с развъждането върви по проект, най-късно след 2 месеца ще имате вашата първа годишна продукция.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР