Нещо повече, можете да споделяте проследяването на своите неща с

...
Нещо повече, можете да споделяте проследяването на своите неща с
Коментари Харесай

Google невероятно подобри функцията Find My Device – Изгубеният Android смартфон може да бъде намерен дори и да е изключен

Нещо повече, можете да споделяте следенето на своите неща с приятелите или фамилията си. Изглежда доста комфортно.

Вчера, 8-ми април, разработчиците на Гугъл публично показаха обновената услуга Find My Device. Тя в напълно близко бъдеще ще бъде налична за Android устройствата в целия свят. Внедряването стартира в Съединени американски щати и Канада. Основното изобретение в тази функционалност е, че в границите на една обща мрежа са обединени над един милиард устройства с Android от целия свят. Това дава опция за бързо и несъмнено намиране на изгубени устройства и персонални движимости. Освен това, като част от известието в формалния блог, представителите на компанията описаха за пет нови функционалности, които са внедрени в новия програмен продукт.

Така да вземем за пример функционалността Find My Device (Намиране на моето устройство) към този момент ви разрешава да намирате съвместимите смарт телефони и таблети, като им позвъните или прегледате местоположението им на картата в особено приложение, даже в случай че са офлайн. Освен това, с помощта на специфичния хардуер, притежателите на смарт телефоните Pixel 8 и 8 Pro ще могат да намират своите своите мобилни телефони, даже в случай че те са изключени или батерията е изцяло изчерпана.

Новата помощна стратегия на Гугъл включва и опция за следене на персоналните ви движимости благодарение на съвместими Bluetooth маркери. Така да вземем за пример можете да закачите един от тези маркери на ключовете, портфейла или куфара си, с цел да проследявате местоположението им в Find My Device. Това може да стане благодарение на маркерите от Chipolo и Pebblebee. Струва си да се означи, че тези идентификатори, основани особено за Find My Device, ще поддържат система за предизвестие за незнайни проследяващи устройства в Android и iOS, с цел да предпазят потребителите от нежелано следене. И несъмнено, до края на годината ще излязат още доста Bluetooth тагове на трети страни.

Вече е допустимо и търсене на предмети наоколо. Ако потребителят е покрай изгубено устройство, само че има потребност от спомагателна помощ за намиране на нещо, може да допре бутона „ Намери наоколо “, с цел да помогне за решаването на казуса. Също по този начин през месец май, когато започва поддръжката на Bluetooth таговете, ще бъде налична сходна функционалност за търсене на разнообразни предмети. Портфейли, ключове и така нататък

Разработчиците са се погрижили и за случаите, когато потребителят изгуби нещо вкъщи. Било то ключове или смарт телефон. Съответно, с цел да се улесни животът в този случай, услугата Find My Device може да се започва и на домашното устройство Nest. Там тя ще демонстрира информация за изгубената джаджа в дома ви, с цел да улесни намирането ѝ.

И, което е значимо, функционалността Find My Device към този момент дава опция да „ споделяте “ движимостите си. По този метод други консуматори могат да ги наблюдават в приложението. Например можете да споделите ключа за дома си със съквартирант. Както и отдалеченото за тв приемника или багажа си със сателит в странствуване, което улеснява намирането на изгубените предмети.

В същото време разработчиците от Гугъл твърдят, че Find My Device е изцяло безвредно и поверително приложение. То има многостепенна система за сигурност с криптиране на данните за местоположението от край до край. Както и спомагателни средства за отбрана от нежелано следене.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР