Нещо любопитно се случило, когато американската компания Mammoth HR въвела

...
Нещо любопитно се случило, когато американската компания Mammoth HR въвела
Коментари Харесай

Неограничена отпуска - може ли да се приложи в България?

Нещо любопитно се случило, когато американската компания Mammoth HR въвела прилагане на безграничен брой дни отпуска. Служителите ѝ почивали тъкмо толкоз, колкото и през миналата година, когато към момента имало предел. И въпреки всичко нововъведението било оценено доста високо. Защо?

Защото посочило доверието, което шефовете имат на подчинените си. Въпросът е обаче дали сходна мярка би могла да проработи на всички места.

Проучвания са потвърдили, че хората са по-продуктивни, когато си почиват по-често. Според едно от тях да вземем за пример 77% от чиновниците, които са употребявали всички или съвсем всички свои дни отпуска през дадена година, са се справили доста по-добре с работата си от останалите, които са замръквали всеки ден на нея.

Началниците, които обмислят сходна мярка обаче, би трябвало да си зададат въпроса по какъв начин ще се оправят със чиновници, които злоупотребяват с правото си на отпуска, по какъв начин ще се случи организацията, с цел да не отсъстват доста хора едновременно и ще може ли въобще работата да се прави качествено.

Какво е Вашето мнение - може ли неограничената отпуска да се приложи в България? Повече изгоди или повече негативи би донесла тя? Споделете с нас в мненията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР