„Нещата стават все по-опасни, а реакцията на европейските бюрократи, засега

...
„Нещата стават все по-опасни, а реакцията на европейските бюрократи, засега
Коментари Харесай

Реакцията на европейските бюрократи към тероризма засега е "щраусова"

„ Нещата стават все по-опасни, а реакцията на европейските бюрократи, към този момент е „ щраусова ". Това сподели специалистът по сигурността Христо Смоленов в изявление за организация „ Фокус " по отношение на опита за атентат в Брюксел във вторник.

„ Виждам директна връзка сред случилото се на „ Шанз Елизе ", където един потвърден, маркиран и проследяван като човек с радикални планове, се оказа, че има законно владение оръжие и цялостен боеприпас от такива у дома, че нападна за следващ път не какво да е, а органите на властта. Спомнете си, че и предходният атентат на „ Шанз Елизе " беше ориентиран против служител на реда. Това към този момент се трансформира в наклонност. Тогава споделих, че той е освен това от случайност, той е сигнал, даден към общността, която симпатизира на този нападател. Нищо почтените патрулиращи служители на реда въплъщават държавността и тъкмо те са целите и при предходният и сегашният удар на „ Шанс Елизе ". Виждате ли към този момент наклонността, повтаряемостта на тези трагични произшествия ", разяснява Смоленов.

Той разясни, че се учудва за какво „ щраусовата " позиция на европейската политическа класа продължава да бъде търпяна от европейските гласоподаватели.

Според него това, че нападателят в Брюксел е обезвреден бързо сподели първо, че белгийските командоси са едни от положителните.

„ Второ, че реактивността им и времето за реагиране са към този момент задоволително добре съгласувани, тъй че те работят като на война. Като в сериозна обстановка от в действителност натоварен вид. В този смисъл това, че белгийските служители на реда или командоси са работили дейно, въобще не значи,че службите като цяло са реформирани или приспособени към новата опасност. Въпреки всичко върху тях продължава да тежи политически напън, политическа интервенция, която минимизира техните триумфи и прави методите им за противопоставяне на терора, много релативни и относителни във връзка с триумфа ", разяснява Смоленов.

По думите му е време европейската общност и особено хората, вземащи решения, да схванат простата истина, за която се приказва към този момент от 15 и повече години.

„ Тероризмът не може да бъде борен със мощно йерархизирани системи от армейски или полицейски вид ", съобщи Смоленов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР