Нещата са още по-грозни, отколкото изглеждаха, заяви председателят на парламентарната

...
Нещата са още по-грозни, отколкото изглеждаха, заяви председателят на парламентарната
Коментари Харесай

Тошко Йорданов иска в неделя да се гласува само с хартия

Нещата са още по-грозни, в сравнение с изглеждаха, съобщи ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов след изключителния председателски съвет в Народно събрание и прикани на идните в неделя избори да се гласоподава единствено и само с хартия.

Като мотив Тошко Йорданов преразказа думи на министъра на електронното ръководство, който съобщи на председателския съвет, че е бил притискан от Кирил Петков и Божидар Божанов за подписване на контракт в размер на 640 милиона лв. за осведомителна сигурност с частна компания. " Натискан е да не се вършат публични поръчки по открити процедури, а да се раздадат на подобаващите хора ", разяснява депутатът.

" Министърът още преди изборите, защото е бил преди този момент в " Информационно обслужване ", е предал пълномощията си на заместник-министъра, т.е. тоя Стойнов е направил всичко без да пита ", сподели Йорданов. Заместник-министър Стойнов пък е препоръчан персонално от Божидар Божанов, сподели Йорданов, съгласно който цялата скица била обвързвана със закани и напън.
 Министерство на е-управлението: Машините на процедура са принтери и не подменят вота
Министерство на е-управлението: Машините на процедура са принтери и не подменят вота

Сигурността на машинното гласоподаване е обезпечена

На този съвет, с изключение на представители на партиите (с изключение на ПП/ДБ) е участвал министърът Йоловски, вицепремиерът Мария Габриел, както и представители на Централната изборна комисия. Има Такъв Народ надлежно попитали вицепремиера Мария Габриел дали може и ще уволни заместник-министър Стойнов, като тя " почнала да кърши пръсти " и не дала отговор съответно с аргумента, че Стойнов сега  който трябвало да свърши.

" Призовавам основния прокурор да стартира разследване към Кирил Петков и Божидар Божанов за оказване на напън върху представители на изпълнителната власт ", моли Йорданов.

Дали е имало изнесена информация за напън, приближаващ персонално от Петков и Божанов, не удостовери обаче след председателския съвет водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която се яви в Народното събрание особено поради изключителния проблем.

" В частта, на която аз присъствах, защото малко закъснях, не съм чула такова нещо ", сподели Нинова.

Тя съобщи, че отчетът на ДАНС удостоверил подозренията на Българска социалистическа партия, че посредством машините може да се манипулират изборните резултати. " Времето като най-хубав другар на политика, удостовери, че подозренията ни са били основателни ", отсече соцлидерът.

Тя настоя ЦИК да излезе с решение по какъв начин да се проведат актуалните избори, като Българска социалистическа партия към този момент нямат изрично мнение дали следва да се употребява единствено хартия или да се гласоподава, както до момента.

" Не бихме предпоставяли, преди да чуем ЦИК, беше им предоставено да вземат решение. Ние почитаме институциите ", отговори на въпрос на News.bg Нинова.
 В Народното събрание преоткриха тематиката за машинното гласоподаване
В Народното събрание преоткриха тематиката за машинното гласоподаване

Откраднал ли е заместник-министър на Политическа партия кодовете на машините и ще се подмени ли вота?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР