Нещата не са добри. Вземат се мерки да се намалят

...
Нещата не са добри. Вземат се мерки да се намалят
Коментари Харесай

Експерти: За съжаление мерките срещу войната по пътищата не дават резултат

Нещата не са положителни. Вземат се ограничения да се понижат жертвите на пътя, само че очевидно те не са ефикасни, тъй като тази година починалите ще бъдат повече от предходната.

Това сподели пред камерата на БТВ специалистът по пътна сигурност Алекси Стратиев, който разяснява препоръчаните нови правила за шофьорски курсове и тежките произшествия. "Не мисля, че новите правила за шофьорските книжки са радикална мярка, която да спре корупцията. За мен цялата процедура би трябвало да се изнесе от Министерството на превоза. Всичките действия в министерството подготвят за корупция ", разкри той.

Гост по тематиката беше и Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. "Ние твърдим, че единствено с два часа при нас няма по какъв начин да се обучат младите водачи. Тук би трябвало да се намесят и родителите, и страната, всички като общество. Младите водачи попадат в една неприятна среда, където слушат по какъв начин някой за три часа и половина е стигнал до Слънчака, гледа по какъв начин татко му се прави на занаятчия. Всичко това би трябвало да се промени, само че сега имаме служители, които са с мислене отпреди 20 години. Не учим учениците и ставаме проводници на корупцията. Всички ние сътворяваме тези убийци на пътя. Трябва да има увеличение на часовете по процедура. В нашата стратегия е препоръчано да се завишат часовете по автомагистрала, извънградско шофиране и шофиране в тъмната част на деня ", съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР