NESCAFÉ, най-голямата марка кафе на Nestlé празнува 85 години от

...
NESCAFÉ, най-голямата марка кафе на Nestlé празнува 85 години от
Коментари Харесай

NESCAFÉ празнува 85-та годишнина с 6,000 кафе чаши консумирани в света всяка една секунда

NESCAFÉ, най-голямата марка кафе на Nestlé чества 85 години от основаването си. По този мотив, NESCAFÉ регистрира незабравим резултат в виновното извличане на кафе – от фермерите, които го отглеждат, до метода по който то се създава, опакова и употребява. С 6,000 кафе чаши употребявани в света всяка една секунда, Nestlé се ангажира да употребява мащаба и необятното си разпространяване, с цел да подсигурява позитивно влияние върху живота на хората и планетата от кафе плантацията до чашата с кафе.

Но какъв брой тъкмо са 6,000 чаши на секунда?  

Представете си 6,000 души, които едновременно, на едно и също място по едно и също време отпиват от чашата си с кафе.  Това е все едно цялото население на град Дряново, Габровска област (по данни на NSI към 31.12.2021) да изпива по едно кафе всяка една секунда!

Консумацията на кафе в международен мащаб е огромна, а с позициите си Nestlé, най-голямата компания за храни и питиета в света, има силата да сътвори икономическо-екологична екосистема, която да подкрепя оправянето с климатичните промени и да е в поддръжка запазването на природата и кафе културите.

Честването на 85-ата годишнина на NESCAFÉ дава мотив да се отбележат някои от достиженията на марката в отговорното  развъждане на кафе:

Кафето, на което се любуваме в България е 100% отговорно добито, което значи, че NESCAFÉ подсигурява следене на суровото кафе от една всяка ферма до всеки един дистрибуционен център. Отпадъчното мляно кафе се употребява за зареждане на индустриалните центрове, което икономисва сила. Разтворими кафета на NESCAFÉ употребяват отговорно проектираните опаковки: металните кутии и стъклени буркани NESCAFÉ могат да се употребяват неведнъж и/или да се рециклират безкрайно; неотдавна и опаковките на NESCAFÉ 3в1 бяха усъвършенствани и в този момент всички те могат да се рециклират. В България NESCAFÉ сътвори стратегия за събиране и преработване на употребявани капсули NESCAFÉ Dolce Gusto® като с поддръжката на един от своите бизнес сътрудници провежда пунктове за събиране допълнително от 35 налични местоположения.

През последното десетилетие Nestlé работи интензивно за налагане на виновни фермерски практики за развъждане на кафе по целия свят. Въз основа на тези старания Нестле започва и NESCAFÉ План 2030, в който дефинира своята визия за отговорно развъждане на кафе през идващото десетилетие – да помогне на фермерите, отглеждащи кафе да преминат към регенеративни аграрни практики, които да подобрят поминъка им, както да се понижат излъчванията на парникови газове.

„ Отговорното развъждане на кафе е съществена полезност за NESCAFÉ и тази година ще продължим да го разпространяваме в връзката си към потребителите. Целта ни е да срещнем потребителите с напъните ни към резистентност, които поставяме зад тяхната чаша NESCAFÉ – от метода на развъждане на качественото кафе до метода на произвеждане, пакетиране и доставка. Това значи, че се ангажираме да оказваме позитивно влияние върху живота на производителите на кафе, както и върху планетата. Но това е допустимо единствено с помощта на любовта и доверието на нашите консуматори към NESCAFÉ “, споделя Атана Скалко, началник Напитки Югоизточен пазар.

 

Повече за Нестле България

Историята на Нестле България стартира през 1994 година, когато швейцарската група придобива най-големия производител на шоколадови и захарни произведения в страната „ ШЗИ София “. Сплотеният екип работи старателно, вършат се доста вложения за нови индустриални линии, технологии, откриват се от ден на ден работни места с отговорност и грижа за безвредните условия на труд и повишение на квалификацията посредством образования на личния състав. Към момента над 1000 чиновници работят във фабриката и в административния офис на Нестле България, като дават отговор за  продажбите и износа на 791 продукта на марките Нестле. 8% от екипа са до 29-годишна възраст, а междинната дълготрайност на трудовия стаж е повече от 14 години. Във фабриката на Нестле в София се създават над 18 000 тона шоколадови произведения годишно, от които повече от 94% са за експорт в 35+ страни по цялото земно кълбо. В производството си завода на Нестле България употребява главно напълно отгледана и създадена в страна пшеница, 100% сертифицирано стабилно какао, 100% зелена електрическа сила, пести по 188 литра вода всяка минута и редуцира потреблението на хартията с над 200 тона за последните 6 години. Българското поделение на компанията получава през 2020 година премията „ Инвеститор на годината “, а през 2021 година „ Инвеститор клас А “ с многомилионни вложения в рационализация, автоматизация и цифровизация на индустриалните линии в завода, както и съоръжение от най-ново потомство за опаковки от 100% рециклируем материал.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР