„Неразказана история за неизвестни герои”, така нарича своето преживяване пловдивчанинът

...
„Неразказана история за неизвестни герои”, така нарича своето преживяване пловдивчанинът
Коментари Харесай

Пловдивчанин се размина на косъм от трагедия в Марица, търси спасителите си

„ Неразказана история за незнайни герои”, по този начин назовава своето прекарване пловдивчанинът Радостин Арабаджиев, който преди година се разминава на косъм от случай с съдбовен край. Той се свърза с нас, с цел да опише историята си и да откри мъжете, които са избавили живота му с риск да изгубят своя и да изкаже благодарността си към тях.

В деня на случая той е бил на лов на риба по река Марица дружно с негов другар, който му е дал каяка си, с цел да налови риба, само че за жал историята не се развива по упования сюжети.

Вижте и целия роман на Радостин от Пловдив за случая.

„ В началото на юли 2021 година бях на лов на риба по Марица. Взех каяка на мой другар, с цел да наловя каракудки, които да употребявам за примамка за сом. От неведение и липса на опит минах покрай бента. Там течението ме засмука и попадах в сериозната обстановка борейки за живота си.

За благополучие, греблото се заклещи сред два камъка и единствено увиснах от него. Наблизо имаше двама спинингисти от Пловдив, които хвърлиха въдиците си и се втурнаха да ме избавят. С риск за живота си, те направиха верига и успяваха да ме измъкнат от смъртоносния капан.

Казвам гибелен, тъй като на този яз е имало през годините три или четири случая и всичките са приключили с съдбовен край”, описа Радостин.



Мястото, на което се е случил случаят

„ Радостин се появи в потрес, целия охлузен, с прорезни рани и окървавен. От несвързаната му тирада, съумях да схвана за случката и незабавно хукнах да издиря двамата му спасители. Намерих ги и им благодарих сърдечно.

Видя ми се малко и желаех да ги почерпя, само че те отхвърлиха изрично. Чувствах се частично отговорен, че предоставих каяка на неопитния юноша и в това време благополучен, че всичко се размина единствено с огромна доза нерешителност. Исках да напиша имената на двамата герои от Пловдив, само че с времето съм ги не запомнил, което ме предизвика да дам естрада на тази история.

В духа на наближаващите Великденски празници, за мен тези юнаци си остават като „ Ангелите от Пловдив”, написа Станислав Пляков от Варна, който е другар на Радостин и е бил с него в деня на случая.



Приятелят на Радостин дружно със спасителите му

Радо се надява посредством помощта на нашата медия и разпространяването на историята, да откри спасителите си, с цел да им изкаже благодарността си.



Радостин Арабаджиев
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР