Неразбирателство между две от най-добрите и известни адвокатки у нас

...
Неразбирателство между две от най-добрите и известни адвокатки у нас
Коментари Харесай

Ана Лулчева напуснала адвокатурата заради женски драма

Неразбирателство сред две от най-хубавите и известни адвокатки у нас беляза общото заседание на юристите в страната. Ина Лулчева, която е един от водещите в областта на наказателното право, напусна поста зам.-шеф на Висшия адвокатски съвет. Тя разгласи това пред сътрудниците си на форума, който се организира в събота и неделя.

Като съществена причина Лулчева показва колежката си Валя Гигова. Тя е също толкоз известна юристка, само че в региона на гражданското, вещното, комерсиалното и банковото право. Адвокат Гигова представляваше Симеон Сакскобургготски по делата му за царските парцели.

“Moдeлът “Гигoвa ” e мoдeл зa oвлaдявaнe нa aдвoкaтypaтa и зa oгpaничaвaнe нa aдвoкaтcкoтo caмoyпpaвлeниe. Paзбиpa ce, чe тoй нe ce oлицeтвopявa и ocъщecтвявa caмo oт eдин чoвeк, както влияниeтo в cъдeбнaтa cиcтeмa нe ce cвeждa дo yбития Mapтин Бoжaнoв ”, разгласи Лулчева пред форума. Според нея доводите на малцинството се изслушвали от време на време търпеливо, от време на време не, само че в никакъв случай не се вземали поради.

“Много съм огорчена, потресена съм, просто не я разбирам, персонално аз я поканих във Висшия адвокатски съвет ”, разяснява Валя Гигова пред “24 часа ”.

Според нея колежката ѝ не била съгласна с решенията на Висшия адвокатски съвет, взети с болшинство.

“Това да мисли, че болшинство се ръководи от мен, ми идва допълнително. Не я разбирам. Не знам по какъв различен метод с изключение на с болшинство може да се вземат решения в групов орган ”. Гигова напомни, че е изкарала 4 година мандат в предния съвет, в който била малцинство, само че не била споделила една дума против сътрудниците си. “Тогава гласувах срещу, само че това е въпрос на персонална съвест ”, изясни тя.

Според сътрудниците им спорът бил персонален и той по-никакъв метод не бил институционален, който да визира Висшия адвокатски съвет. “В тази обстановка никой не е единствено добър или единствено неприятен ”, разяснява техен сътрудник. Той изясни, че за разлика от адвокатските фирми, които са построени отвесно, адвокатският съвет е водоравен и там решенията се вземат с болшинство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР